Home Reality in beeld RAF Spitfire piloten trainen noodsituaties met Microsoft Flight Simulator

RAF Spitfire piloten trainen noodsituaties met Microsoft Flight Simulator

door Marco van der Hoeven

Flying Iron Simulations en de Battle of Britain Memorial Flight op RAF Coningsby hebben samengewerkt bij het combineren van Microsoft Flight Simulator en 3D-geprinte bedieningselementen om piloten noodproceduretraining te geven. In een door Authentikit gepubliceerde video deelt Squadron Leader Mark ‘Disco’ Discombe MBE zijn besluitvormingsproces tijdens de gesimuleerde storing.

Microsoft Flight Simulator en de Spitfire Mark IX-add-on van Flying Iron Simulations helpen piloten bij het trainen voor noodprocedures. Piloten van de Battle of Britain Memorial Flight van de Royal Air Force gebruiken de simulator om procedures voor motorstoringen te oefenen voordat ze echt de lucht ingaan. Deze simulator maakt gebruik van freeware controls die 3D-geprint kunnen worden en op een bureau kunnen worden geklemd. Dit betekent dat piloten noodprocedures buiten de cockpit kunnen oefenen.

Motorstoring

Flying Iron Simulations en de Battle of Britain Memorial Flight werken samen om de Flying Iron Mark IX te synchroniseren met MK 356, de Mark IX die wordt gevlogen door de Battle of Britain Memorial Flight. Hierdoor kunnen piloten noodprocedures oefenen in een simulator die de werkelijkheid zo dicht mogelijk benadert. De piloten van de Battle of Britain Memorial Flight hebben de simulator gebruikt om noodprocedures te oefenen, zoals motorstoringen, waardoor ze in een fractie van een seconde moeten beslissen of ze proberen het vliegtuig te landen of te redden. Om het realisme te vergroten gebruikt het systeem 3D-geprinte controls van AuthentiKit.

Misschien vind je deze berichten ook interessant