Home Reality in gaming HomeCourt gebruikt AR om je basketbalskills te verbeteren

HomeCourt gebruikt AR om je basketbalskills te verbeteren

door Anne van den Berg

HomeCourt is een basketbaltrainingsapp die gebruik maakt van augmented reality (AR) technologie om basketbalspelers te helpen hun vaardigheden te verbeteren. De app is ontworpen om trainingsessies te gamificeren door gebruikers onder te dompelen in interactieve oefeningen onder leiding van professionele NBA- en WNBA-spelers. Gebruikers kunnen punten scoren voor succesvolle schoten, maar ook voor het tikken van virtuele doelen tijdens het dribbelen.

De HomeCourt-app moet gemakkelijk op te zetten zijn. Spelers hebben alleen een smartphone of tablet nodig om te beginnen. Gebruikers richten hun apparaat eenvoudig op zichzelf en laten de app hun prestaties opnemen. De basketbaluitdagingen van de app zijn ontworpen om verschillende balvaardigheden te verbeteren, waaronder dribbelen en schieten, zonder dat er extra hardware nodig is.

De app biedt meer dan 100 oefeningen en activiteiten om spelers te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen. Sommige oefeningen vereisen dat gebruikers virtuele doelen tikken tijdens het dribbelen. Andere volgen de schietprestaties gedurende een bepaalde periode en belonen punten voor elk succesvol schot. Terwijl gebruikers spelen, berekent de app verschillende prestatiegegevens in realtime, zoals nauwkeurigheid, dribbelsnelheid, loslaattijd, schietpercentage en verticale sprong.

HomeCourt kan individueel en in groepen gebruikt worden

HomeCourt biedt individuele training, waarbij gebruikers bijvoorbeeld hun dribbelspel kunnen verbeteren. Maar je kunt ook virtueel tegen andere spelers strijden via de “Battle Mode” van de app. Het winnen van wedstrijden levert gebruikers badges, munten en trofeeën op. De app biedt onbeperkte schotregistratie 100% gratis, waarmee gebruikers hun voortgang in de tijd kunnen bijhouden. Voor serieuzere basketballers biedt de app echter ook extra functies tegen een maandelijks tarief.

HomeCourt Plus is een premium abonnementsservice. Hiermee krijgen gebruikers toegang tot de exclusieve trainingsclub voor leden. De club biedt exclusieve oefeningen en activiteiten om gebruikers te helpen hun spel naar een hoger niveau te tillen. Gebruikers kunnen ook feedback vragen aan de professionele HomeCourt-trainers. De trainers zijn ervaren basketbalcoaches die gepersonaliseerde feedback en advies geven om je vaardigheden te verbeteren. Ten slotte krijgen gebruikers toegang tot de HomeCourt Global Camp, een online trainingsprogramma onder leiding van professionele basketbalcoaches.

Misschien vind je deze berichten ook interessant