Home Reality in research Luchtmach VS zet lab op voor neuromorfische beeldvorming en Digital Twins

Luchtmach VS zet lab op voor neuromorfische beeldvorming en Digital Twins

door Pieter Werner

De George Mason University heeft financiering ontvangen van het Air Force Office of Scientific Research (AFOSR) onder het Defense University Research Instrumentation Program (DURIP) voor de oprichting van een laboratorium voor neuromorfische beeldvorming en Digital Twin. Deze subsidie, ter waarde van $357.868, zal de oprichting van het Neuromorfische Beeldvorming en Digital Twin Lab aan het Center for Mathematics and Artificial Intelligence (CMAI) van de universiteit ondersteunen.

Deze faciliteit zal de eerste in zijn soort zijn in de Verenigde Staten, uitgerust met hardware voor neuromorfische beeldvorming en computing, evenals technologie voor Digital Twin.

Het project staat onder leiding van Harbir Antil, directeur van CMAI en hoogleraar Wiskundige Wetenschappen, en Rainald Löhner, directeur van het Computational Fluid Dynamics Lab en hoogleraar Natuurkunde en Sterrenkunde. Het laboratorium beoogt de onderzoekscapaciteiten aan de George Mason University te verbeteren en zal ook dienst doen voor lokale organisaties en andere belangen. Volgens Antil kunnen de neuromorfische sensoren die in het lab worden gebruikt, asynchroon werken om veranderingen op pixelniveau te detecteren, wat beeldvorming onder uitdagende omstandigheden mogelijk maakt.

Dit laboratorium zal nieuwe optimalisatiealgoritmen ontwikkelen en dienen als een testbed voor de implementatie van deze technologie in praktische toepassingen, waaronder objectherkenning en bewegingsdetectie. Het lab zal ook functioneren als een open resource voor andere instellingen, waaronder nationale laboratoria, industrieën en historisch zwarte colleges en universiteiten (HBCU’s).

Het project is gestart in april 2024 en zal educatieve programma’s omvatten, zoals workshops en zomerprogramma’s, gericht op het trainen van onderzoekers in het gebruik van deze hardware. De financieringsperiode zal eind maart 2025 aflopen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant