Home Maatschappelijke Reality ViewSonic breidt virtuele campus UNIVERSE uit

ViewSonic breidt virtuele campus UNIVERSE uit

door Anne van den Berg
virtuele campus

Om onderwijzers te ondersteunen met een totaaloplossing voor digitaal leren, heeft ViewSonic haar onderwijstechnologie-oplossing UNIVERSE verder ontwikkeld. Deze virtuele campus is een leerplatform dat persoonlijk leren combineert met een online omgeving. Nu hebben ze thematische klaslokalen toegevoegd waar deelnemers kunnen communiceren met 3D-omgevingen, zoals biologische structuren zoals bloedplaatjes en zenuwcellen.

De recente iteratie op UNIVERSE door ViewSonic werd onthuld op de British Educational Training and Technology (BETT) Show 2023. Het bedrijf presenteerde ook vooraf gemaakte digitale lesinhoud van ViewSonic Originals, evenals de nieuwste interactieve ViewBoard-displays en myViewBoard-softwaresuite. Alle platformen samen moeten docenten een totaaloplossing bieden voor digitaal leren.

Virtuele campus UNIVERSE om studenten onder te dompelen

Kevin Chu, directeur van UNIVERSE Business Unit bij ViewSonic, zei: “Hoewel we een toenemende digitalisering in het onderwijs hebben gezien, maakt de technologie niet noodzakelijkerwijs volledig gebruik van wat mogelijk is. We willen dat docenten zien hoe krachtig een virtuele 3D-campus kan zijn als deze wordt geïntegreerd in digitaal leren. Met UNIVERSE kunnen studenten en docenten gebruikmaken van de nieuwste en meest innovatieve technologieën om online leren te verbeteren.”

ViewSonic heeft UNIVERSE gelanceerd in 2022. Dit virtuele leerplatform combineert persoonlijk leren met een online omgeving. Het platform heeft intuïtieve bedieningselementen en diverse functies. Op deze manier heeft UNIVERSE geholpen om de betrokkenheid van studenten te vergroten, samenwerking aan te moedigen en een gevoel van verbondenheid te bevorderen. Nu heeft ViewSonic thematische klaslokalen toegevoegd aan UNIVERSE om de klaservaring te verbeteren.

Virtuele klaslokalen met een thema

In de virtuele klaslokalen staan thema’s als biologie centraal. Daar kunnen studenten interactieve 3D-omgevingen verkennen die zijn gebouwd om hen te helpen meer te weten te komen over specifieke onderwerpen. In de biologieles kunnen leerlingen bijvoorbeeld leren over bloedplaatjes en zenuwcellen. Volgens ViewSonic is dit een meer meeslepende manier om te begrijpen hoe deze elementen in het lichaam functioneren. Andere thema’s zijn Engels, wiskunde, aardrijkskunde en geschiedenis.

Er zijn ook nieuwe Portfolio-tools toegevoegd aan UNIVERSE. Met deze tool kunnen docenten inzage krijgen in klasinzichten, zoals toetsresultaten, aanwezigheid en participatie. Met de integratie van Learning Tools Interoperability (LTI) kunnen docenten ook informatie uitwisselen tussen UNIVERSE en Learning Management Systems (LMS). Op deze manier moet het platform zowel docent als student een naadloze ervaring bieden.

Misschien vind je deze berichten ook interessant