Home Maatschappelijke Reality Te koop: 8.000 NFT’s van de Nachtwacht van Rembrandt

Te koop: 8.000 NFT’s van de Nachtwacht van Rembrandt

door Anne van den Berg

Op 12 oktober 2022 kunnen 8.000 mensen eigenaar worden van de digitale versie van de Nachtwacht. De originele Nachtwacht werd in 1642 geschilderd door Rembrandt van Rijn, maar wordt nu in 8.000 NFT’s verdeeld en verkocht. Met de verkoop van de digitale versie verwacht The Rembrandt Heritage Foundation 1,5 tot 2 miljoen euro op te halen. Daarmee hoopt de stichting een digitaal Rembrandt museum te kunnen openen.

De verkoop van de digitale Nachtwacht in 8.000 NFT’s is het resultaat van de samenwerking tussen Rembrandt Heritage Foundation en blockchainontwikkelaars HODL Finance. De missie van de stichting is het behouden van Rembrandts meesterwerken. Door de verkoop van deze NFT’s hoopt de stichting het MetaRembrandt Museum te kunnen openen. Kopers van de NFT’s hebben direct en exclusief toegang tot dit museum.

Rembrandt overal te zien

Jess Muntenaar, COO bij HODL Finance, zegt: “We zijn trots dat we samen met de Rembrandt Heritage Foundation Rembrandts schilderijen digitaal hebben reconstrueren en in een hoge definitie hebben kunnen vangen. Digitale kunst is niet een vervanging van het echte schilderij, maar het is meer een manier om kunst te preserveren. Het maakt het toegankelijk voor iedereen en zorgt ervoor dat het altijd beschikbaar is voor toekomstige generaties.”

Hoewel de NFT’s en daarmee de toegang tot het exclusieve museum niet overdraagbaar zijn, is het toegangskaartje wel te verhuren. Zo krijgen meer mensen toegang tot het museum en kunnen meer opbrengsten worden verzameld. Pim Slager, mede-oprichter van de stichting zegt: “We voelen ons vereerd dat we het levenswerk van Rembrandt kunnen delen met de hele wereld.”

Voor meer informatie, kijk op: www.metarembrandt.com

Misschien vind je deze berichten ook interessant