Home Reality in business Meta Connect: Microsoft en Accenture zetten in op Metaverse

Meta Connect: Microsoft en Accenture zetten in op Metaverse

door Marco van der Hoeven

In een zeer opvallende reeks aankondigingen heeft Microsoft vannacht laten zien veel vertrouwen te hebben in de toekomst van de Metaverse. Tijdens Meta Connect kondigde Mark Zuckerberg niet alleen de Meta Quest Pro aan, maar presenteerde hij samen met Microsoft CEO Satya Nadella diverse belangrijke toepassingen van Microsoft die geschikt gemaakt worden voor de virtuele wereld van Meta.

Mark Zuckerberg legitimeerde zijn focus op de Metaverse tijdens Connect door veel nadruk te leggen op samenwerkingsverbanden met andere bedrijven, waarvan Microsoft en Accenture de twee opvallendste zijn. Samen met Satya Nadella, voorzitter en CEO van Microsoft, lichtte hij hun samenwerking toe.

Quest voor business-gebruik

In de samenwerking met Microsoft wil Meta de productiviteitstools van Microsoft naar Meta Quest-apparaten en Meta-werkervaringen te brengen. Hieronder vallen Microsoft Teams immersive meeting experiences voor Meta Quest, Microsoft Windows 365 voor Meta Quest, Microsoft 365 app experiences voor Quest, een Microsoft Teams/Workrooms integratie, Meta Avatars in Microsoft Teams, en Microsoft Intune en Azure Active Directory ondersteuning voor Quest. Daarmee wil Meta benadrukken dat de Meta Quest Pro ook bedoeld is voor werkgerelateerd gebruik.

Accenture

Samen met Julie Sweet, voorzitter en CEO van Accenture besprak Zuckerbegr de samenwerking met Accenture, dat bedrijven wil helpen om de hardware en software van Meta, geïntegreerd met Microsoft-technologie, te gebruiken om hun mensen sneller te laten kennismaken met de toekomstige manier van werken. Onlangs liet Accenture weten zelf ook volop gebruik te maken van de Metaverse bij onboarding.

Updates

Ook kondigde Meta ook nog een aantal andere werkgerelateerde updates aan. Zo komt Quest for Business er volgend jaar aan. Dit is Meta’s abonnement bundel voor Meta Quest 2 en Meta Quest Pro, die essentiële beheerfuncties bevat zoals apparaat- en app-beheer.

Ook komt er een reeks nieuwe functies aan voor Horizon Workrooms, de VR-ruimte voor teams om met elkaar in contact te komen en samen te werken. De nieuwe functies omvatten meer expressieve avatars, breakout groepen met ruimtelijke audio, sticky notes voor het whiteboard, een nieuwe stylus controller tip om duidelijker te schrijven en een persoonlijk kantoor voor individuele productiviteit waar je toegang hebt tot grote virtuele schermen en gebruik kunt maken van de full-color passthrough modus.

Op langere termijn hoopt Meta ‘Magic Room’ te lanceren, een Zoom-integratie en 3D-model review.

Ecosysteem

Naast deze aankondigingen van innovatie en samenwerkingen heeft Meta ook details gedeeld over de vooruitgang die ze zien in een groeiend en evoluerend VR-ecosysteem. Tot nu toe is er meer dan 1,5 miljard dollar uitgegeven aan games en apps in de Meta Quest Store. Binnen het kader van de toekomst voor Horizon Worlds werkt Meta samen met het YouTube VR-team aan nieuwe sociale innovaties, en later dit jaar wordt de Avatar Store in VR gelanceerd.

In een blog op de Microsoft-site geeft Jeff Teper, President – Microsoft Collaborative Apps and Platforms de visie van Microsoft op de Metaverse: We believe that in the not-so-distant future, the metaverse will play a key role in providing new ways of connecting. In fact, our Work Trend Index data shows that 50% of Gen Z and millennials envision doing some of their work in the metaverse in the next two years.

Misschien vind je deze berichten ook interessant

1 comment

Meta Quest pro gelanceerd als zakelijk device - Rockingreality 12 oktober 2022 - 09:17

[…] Project Cambria, de nieuwe VR headset van Meta, is officieel gelanceerd als de Meta Quest Pro. Tijdens de presentatie legde Marrk Zuckerberg vooral de nadruk op het gebruik van dit apparaat voor zakelijke toepassingen, zoals werd benadrukt door de samenwerking met Microsoft en Accenture. […]

Comments are closed.