Home Reality in beeld Disney kondigt eerste AR-film aan

Disney kondigt eerste AR-film aan

door Anne van den Berg

Tijdens Disney+ Day debuteerde het mediabedrijf met zijn eerste AR-film genaamd Remembering. In de film ontdekt de hoofdpersoon een wereld van verbeelding die wordt weergegeven als een augmented reality  (AR) visualisatie. Gebruikers kunnen een QR-code op hun tv scannen om de AR-visualisaties te bekijken. Ook worden andere virtuele initiatieven onderzocht door Disney.

De korte AR-film is geregisseerd door Elijah Allan-Blitz en heeft Brie Larson in de hoofdrol. De hoofdpersoon ontdekt haar innerlijke kind en vindt haar bron van creativiteit. De bron, de wereld van verbeelding, kan verkend worden met behulp van AR-visualisatie. De korte film gebruikt Remembering: The AR Experience, een Disney+ zusterapplicatie om de film te streamen.

Gebruikers kunnen een QR-code op hun tv scannen met een iPhone of iPad om de AR-visualisaties van de korte film te bekijken. De Disney+ TV-applicatie streamt ook extra 2D-beelden terwijl de AR-middelen worden afgespeeld. De applicatie is exclusief voor Apple-producten, maar Disney zegt dat er binnenkort een Android-versie komt.

Directeur Elijah Allan-Blitz zei dat augmented reality de sleutel is tot het veranderen van de manier waarop individuen omgaan met media. Hij zegt: “De AR-ervaring wijkt af van een typische passieve ervaring van streaming en stelt kijkers in staat er op een diepere manier mee bezig te zijn. Dat maakt het iets dat je op een dieper niveau gaat onthouden dan alleen iets dat je bekijkt. Het is eigenlijk iets wat je hebt gedaan.”

AR-film aanvulling op VR-walkthroughs

Disney onderzoekt ook manieren om virtual reality (VR) te gebruiken. Nu bieden ze al digital twins aan van hun Disney Cruise Line-passagiershutten en de Family Beach Cabana op het privé-eiland van Disney, Castaway Cay. Maar ervaringen moeten worden uitgebreid naar extended reality (XR) en de metaverse.

Om ‘immersive content’ te ontwikkelen, zoals Disney het noemt, voor de komende honderd jaar lanceerden ze een Web3-accelerator om de groei van innovatieve technologiebedrijven te bevorderen, zoals Polygon Studios, FlickPlay, Lockerverse, Inworld, Obsess en Red 6. Deze bedrijven ontwikkelen AR, NFT’s en AI-diensten.

Misschien vind je deze berichten ook interessant