Home Real hardware VIRNECT en DigiLens ontwikkelen XR-technologie

VIRNECT en DigiLens ontwikkelen XR-technologie

door Anne van den Berg
Samenwerking VIRNECT en DigiLens voor XR-technology

VIRNECT gaat samenwerken met DigiLens om XR-technologie naar de industriële markt te brengen. Samen zullen ze kosteneffectieve XR-oplossingen bieden voor verschillende toepassingen. De nieuwe apparaten zouden betaalbaarder moeten zijn en beter presteren. De XR-markt groeit aanzienlijk, en deze samenwerking heeft tot doel deze groeipotentie te benutten door XR-innovatie toegankelijk te maken voor bedrijven en consumenten.

VIRNECT, een XR-technologieoplossingenprovider, heeft een partnerschap aangekondigd met DigiLens, een ontwikkelaar van waveguide-displays voor augmented en mixed-reality apparaten. Deze samenwerking zal VIRNECT in staat stellen om de technologie van DigiLens te integreren in zijn XR-oplossingen. Het zou klanten een nieuw niveau van meeslepende ervaringen moeten bieden.

Samenwerking om de toegankelijkheid van XR-technologie te vergroten

De samenwerking tussen VIRNECT en DigiLens moet kosteneffectieve XR-oplossingen bieden voor verschillende toepassingen, zoals externe assistentie en begeleide productie. Door XR-technologie te integreren, hebben klanten melding gemaakt van een grotere betrokkenheid en verminderde cognitieve belasting, wat leidt tot effectievere training en minder fouten.

DigiLens-technologie ontwikkelt lichtgewicht en compacte apparaten met goede prestaties, die heldere en levendige augmented reality-ervaringen bieden. De gepatenteerde holografische nanostructuren van het bedrijf zijn de basis voor zijn geavanceerde waveguide-displays. De samenwerking met VIRNECT stelt beide bedrijven in staat om deze technologieën op innovatieve manieren op de markt te brengen.

XR-markt groeit

De XR-markt zal naar verwachting groeien van $ 28 miljard in 2021 tot $ 252 miljard in 2028, met een CAGR van 35%, aldus The Insight Partners (14 maart 2022). Het partnerschap tussen VIRNECT en DigiLens heeft tot doel XR-innovatie toegankelijk te maken en te profiteren van dit groeipotentieel. Door de expertise van VIRNECT te combineren met de innovatieve lenstechnologie van DigiLens, levert de samenwerking verbeterde prestaties en betaalbaarheid van XR-apparaten op.

DigiLens ARGO, een van de producten die in deze samenwerking zijn opgenomen, zal nieuwe manieren creëren voor mensen om te leren, te werken en te communiceren. Als onderdeel van de samenwerking biedt VIRNECT gratis XR-contentproductie aan ter ondersteuning van de implementatie van XR-technologie in verschillende industriële toepassingen, met als doel de incorporatie van XR-technologie te vergemakkelijken en kennisbeheer in het industriële veld te verbeteren.

Misschien vind je deze berichten ook interessant