Home Real people Column: Wie de Metaverse weglacht zit er fors naast

Column: Wie de Metaverse weglacht zit er fors naast

door Randall van Poelvoorde

Woke zijn rond technologische vooruitgang is al jaren in de mode. Bah.

Het komt me met 10 Bar de neus uit. Na al die lezingen en interviews wordt het lastig voor me om nog serieus te reageren. Op de ongeïnformeerde onderbuik van mensen die ook even hun stem willen laten horen. Op de vraag of robots de wereld niet gaan overnemen. En of Bitcoin wel zoveel energie moet gebruiken. Hou toch op. Je bent gewoon slecht geïnformeerd.

Zullen we eens schetsen hoe je leven eruit zou zien zonder technologie?

Je zou op je 25e met minstens 5 verschillende ziektes, schimmels en andere aandoeningen op je bed van stro dood liggen te gaan. Onder een boom. Je herinneringen over je doodgeboren kinderen concurreren met je herinneringen over ontberingen die je hebt moeten doorstaan. Over jullie continue klophonger.

Moderne verworvenheden zaken als comfort, veiligheid en plezier maken geen deel uit van deze herinneringen.

Alles hebben we te danken aan technologische vooruitgang. Maar daar leren we niks van. Anno 2022 is de Metaverse aan de beurt om ontkend en geridiculiseerd te worden.

“Straks leven we alleen nog maar in een computer en vervreemden we van de echte wereld, die zoveel mooier is”

“Het is niets nieuws, maar gewoon een truuk van Facebook om nog meer van je privacy af te pakken”

“Deze laat ik lekker aan me voorbijgaan; Second Life is ook geflopt”

Als ik twee dingen heb geleerd na 20 jaar technologie studie dan zijn het deze. Verzet tegen meer technologie is zinloos. En gelukkig slagen we er steeds weer in de wereld beter te maken. Minder oorlogen, minder kindersterfte, minder analfabetisme, meer democratie, meer gezonde levensjaren en meer fun.

Ook de Metaverse zal overwegend positief zijn. Natuurlijk; alles gaat met vallen en opstaan.

Voor mij is de Metaverse een plek die we samen bouwen, waarin contact menselijker wordt doordat al onze zintuigen online gaan en waar we veel nieuwe avonturen gaan beleven. En problemen gaan oplossen. Derhalve vrienden; stop met zeuren, kom uit je schulp en begin met innoveren. De Metaverse heeft jou niet nodig, maar jij de Metaverse wel.

Misschien vind je deze berichten ook interessant