Home Reality in beeld AI Art of the Future ‘een nieuw tijdperk van Spatial Computing’

AI Art of the Future ‘een nieuw tijdperk van Spatial Computing’

door Pieter Werner

Holographic Theater Verse Orlando opent op 29 juni 2023 met de lancering van Art of the Future, een viering van augmented reality en kunstmatige intelligentie. Gelegen in de Stad van de Toekomst aan het wereldberoemde Boxi Park van Lake Nona, zal Verse Orlando de grenzen van de machine-menselijke evolutie herdefiniëren met een meeslepende tentoonstelling die de vraag oproept: is AI in de wereld van de kunst een hulpmiddel, een medewerker? , of een afleiding?

Op de hielen van de commercieel en kritisch succesvolle lancering van The Unreal Garden, dwingt het debuut van de Art of the Future in Verse Orlando een gesprek af rond de rol van AI in Spatial Computing. Orlando’s unieke positie als MetaCenter in de voorhoede van augmented/virtual reality, kunstmatige intelligentie, gaming en 3D-reconstructie sluit perfect aan bij de missie van Verse Orlando om de groei van Spatial Computing te katalyseren door middel van ervaringen die spelers in de echte wereld met elkaar verbinden.

“Kunstmatige intelligentie en augmented reality veranderen onze relatie met technologie fundamenteel”, zegt Ray Kallmeyer, CEO van Enklu en producent van Verse Immersive. “Orlando’s levendige technische ecosysteem, talent van wereldklasse en innovatieve geest hebben een belangrijke rol gespeeld bij het tot leven brengen van deze nieuwe tentoonstelling: ‘Art of the Future’. We hadden het simpelweg niet kunnen doen zonder de hulp van de bijdragende kunstenaars, de Orlando Economisch partnerschap en de Orlando Tech Community. Er is geen plaats op aarde zoals Orlando voor innovatie in ruimtelijk computergebruik.’

Verse Orlando’s Holographic TheaterSM overschrijdt de traditionele creatieve grenzen en neemt het publiek mee naar boeiende rijken waar verbeelding tot leven komt in augmented reality. Van adembenemende virtuele landschappen tot dynamische digitale sculpturen, Art of the Future bevat opkomende kunstenaars, gevierde meesters en unieke AI-aangedreven samenwerkingen in 3D.

“Binnenkort wordt elke afzonderlijke pixel gegenereerd. Niet weergegeven: gegenereerd”, zei Jensen Huang, CEO van NVIDIA, onlangs in zijn commentaar op de Metaverse. De voorraad van NVIDIA is de afgelopen maanden gestegen tot $ 1,05 biljoen, omdat de opkomst van generatieve AI het gebruik van grafische verwerkingseenheden (GPU’s) naar ongekende hoogten heeft gedreven.

“Met de aankondiging van Apple’s Vision Pro One-headset en een nieuwe generatie door AI aangedreven makers die onze hele realiteit vormgeven, wil deze tentoonstelling een noodzakelijk gesprek forceren over hoe we de wereld zien en de kracht die we aan AI bieden”, zegt Straal.

De lintknipceremonie van Verse Orlando vindt plaats op 29 juni 2023 om 18:00 uur op de locatie in Lake Nona’s Boxi Park. Het evenement zal gewaardeerde gasten, marktleiders en leden van de pers samenbrengen om de geboorte van dit baanbrekende etablissement te vieren. Het debuut van Art of the Future draagt bij aan de commercieel en kritisch succesvolle lancering van The Unreal Garden in mei.

De geboorte van de holografische cinema

“Headset Augmented Reality gaat de wereld veranderen en er is maar één plaats die Headset AR laat zien, en dat heet Verse!” zei de beroemde Meow Wolf-oprichter Vince Kadlubek.

Verse Orlando is de grote installatie in ’s werelds eerste Holografische TheaterSM-keten: Verse Immersive. Gelegen in de bruisende stad Orlando, Florida in Boxi Park, is Verse Orlando de grootste en meest ambitieuze in een reeks holografische theaters die een succesvolle tour door de Verenigde Staten hebben genoten in steden als San Francisco, Denver en Chicago.

“Je kunt Verse zien als AMC en je kunt Art of the Future en The Unreal Garden zien als afzonderlijke films zoals Avatar of Inception”, zegt Ray Kallmeyer. Elke Verse-locatie ondersteunt meerdere ervaringen tegelijk en gasten kunnen hun eigen holografische avontuur kiezen aan de kassa.

Misschien vind je deze berichten ook interessant