Home Reality in business NVIDIA Omniverse gebruikt bij de ontwikkeling van autonome voertuigen

NVIDIA Omniverse gebruikt bij de ontwikkeling van autonome voertuigen

door Marco van der Hoeven

Ansys heeft zijn AVxcelerate-sensoren geïntegreerd in NVIDIA DRIVE Sim, een AV-simulator op basis van NVIDIA Omniverse. Deze samenwerking biedt gebruikers toegang tot hifi-sensorsimulatie-uitgangen, essentieel voor het trainen en valideren van perceptiesystemen in geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) en AV’s.

De uitdaging om de veiligheid en betrouwbaarheid van AV te garanderen vraagt om uitgebreide tests en validatie. Traditionele fysieke testmethoden hebben daarvoor te weinig capaciteit. Simulatie is een goed alternatief, dat het testen en valideren van de prestaties van de AV-sensor en software in een virtuele omgeving mogelijk maakt.

De combinatie van Ansys AVxcelerate Sensors met NVIDIA DRIVE Sim moet de kloof tussen simulatie en scenario’s uit de echte wereld overbruggen. Ansys gebruikt hierbij zijn camera-, lidar-, radar- en thermische camerasensoren voor het genereren van scenario’s voor de NVIDIA DRIVE Sim. De benodigde high-performance computing wordt geleverd door de GPU´s en AI-technologie van NVIDIA.

De ondersteuning van NVIDIA Omniverse voor OpenUSD en de flexibiliteit ervan bij de ontwikkeling van 3D-workflows zijn een belangrijk aspect van deze samenwerking. Het stelt ontwikkelaars in staat schaalbare simulaties te bouwen en fungeert als datafabriek voor AI-modeltraining. De integratie van Ansys AVxcelerate-sensoren via application programming interfaces (API’s) maakt integratie van Ansys-fysica-oplossers in de virtuele 3D-wereld van NVIDIA mogelijk.

Misschien vind je deze berichten ook interessant