Home Real infrastructure Apple gaat een waanzinnige Metaverse move maken

Apple gaat een waanzinnige Metaverse move maken

door Randall van Poelvoorde

Tim Cook van Apple mag dan wel een hekel hebben aan het woord Metaverse; zijn ambities zijn er niet minder om. Je kunt het natuurlijk ook verzinnen. Apple is nou eenmaal waanzinnig goed in de combinatie hardware en software voor consumenten.

Hun kans om op deze nieuwe technologie de strijd aan te gaan met Google en Meta zullen ze absoluut niet laten liggen. Ze hebben we ook snel iets nieuws nodig. De auto van Apple gaat er natuurlijk nooit komen. Maar ook op andere gebieden stond het een beetje stil sinds de Apple Watch. Dat gaat volgens mij nu veranderen.

De eerste betrouwbare geruchten wijzen volgende aan. De peperdure headset die Apple binnenkort gaat introduceren zal maar liefst 10 camera’s hebben, een M2 chip en het hoogste resolutiescherm ooit voor VR. Het apparaat zal een combinatie zijn van virtual reality en augmented reality. De kans is erg groot dat Apple eigen 3D content gaat maken bijvoorbeeld films. Dit zullen ze met name doen om een vliegende start te maken. Je kunt er vergif op innemen dat ze daarna hun winnende model van de App Store ook in de Metaverse gaan inzetten.

En ja; ook deze keer zullen ze er weer een gesloten ecosysteem van maken zodat ze hun winsten veilig kunnen stellen en een fantastische user experience kunnen garanderen.

Al met al kan ik je voorspellen dat de liefhebbers van een gedecentraliseerde Metaverse niet erg tot hun trekken zullen komen bij Apple. Wel lijkt het waarschijnlijk dat Apple als eerste in staat zal zijn om heel erg mooie ervaringen voor zijn rijke klantengroep te gaan realiseren. En vrij rijk zullen ze moeten zijn gezien het feit dat de headset waarschijnlijk tussen de $2.000 en $3.000 zal gaan kosten.

Ik vraag me af of ik in staat zal zijn om de verleiding te weerstaan.

Misschien vind je deze berichten ook interessant