Home Reality in beeld Biggie’s 50e verjaardag gevierd met VR-concert

Biggie’s 50e verjaardag gevierd met VR-concert

door Anne van den Berg

Om de 50e verjaardag van rapper Biggie te vieren, heeft Meta aangekondigd dat er een VR-concert naar Horizon Worlds komt. Gebruikers met een Meta Quest 2 of Meta Quest Pro-headset kunnen op 16 december 2022 inloggen op het VR-concert. De overleden rapper is aanwezig via een hyperrealistische avatar, aldus Meta, en hij wordt vergezeld door artiesten als Sean “Diddy” Combs, The Lox, Nardo Wick, Lil’ Cease en DJ Clark Kent.

Onderdeel van het concert ter ere van Biggie’s 50e verjaardag, is een virtuele recreatie van zijn leven en nalatenschap genaamd The Brook. Door deze ervaring kunnen fans een dag in Biggie’s leven volgen via een verhalende reis geschreven en ingesproken door de Amerikaanse schrijver en muziekjournalist Touré. Touré heeft Biggie meerdere keren geïnterviewd, voor zijn overlijden, maar sprak ook met zijn moeder. Hij zegt: “Ze weet dat ik van haar zoon hou en voor zijn nalatenschap zorg.”

VR-concert met verschillende artiesten

Afgezien van deze pre-concert en post-concert ervaringen, brengt het concert uitvoeringen van klassieke Biggie-liedjes. Gastoptredens zijn van Sean “Diddy” Combs, de Lox, Latto, Nardo Wick en Lil’ Cease. Er komt een speciale set van onder meer DJ Clark Kent. Het concert kan on demand worden gestreamd in VR met Meta Quest TV. Gebruikers zonder een headset kunnen het concert in 2D volgen op de officiële Facebook-pagina van Biggie.

Het concert volgt op een reeks vieringen van wat de 50e verjaardag van Christopher Wallace zou zijn geweest. Zo werd er een nieuwe track uitgebracht met Ty Dolla $ign en Bella Aludo. Ook werden er twee orkestrale tribute-concerten gehouden in het Lincoln Center in New York onder leiding van Miguel Atwood Ferguson. En het Empire State Building lichtte op ter ere van Biggie.

Misschien vind je deze berichten ook interessant