Home Real hardware Meta Quest 3 officieel aangekondigd

Meta Quest 3 officieel aangekondigd

door Marco van der Hoeven

Mark Zuckerberg, CEO van Meta, heeft onlangs de langverwachte Meta Quest 3 aangekondigd, de opvolger van de populaire Meta Quest 2. De Meta Quest 3 heeft als doel om high-resolutie kleur mixed reality naar een breder publiek te brengen.

Met een strakker ontwerp is de Meta Quest 3 comfortabeler en 40% dunner dan zijn voorganger. De headset beschikt over verbeterde displays en resolutie, waardoor gebruikers scherpere beelden en levendigere kleuren ervaren. Aangedreven door een next-gen Qualcomm-chipset levert de Quest 3 2x betere grafische prestaties, waardoor het de krachtigste standalone headset van Meta tot nu toe is.

Verwacht in de herfst op de markt te komen, zal de Meta Quest 3 verkrijgbaar zijn vanaf $499, waarmee het een toegankelijke optie wordt voor consumenten die geïnteresseerd zijn in mixed en virtual reality. Belangrijk is dat de Quest 3 compatibel blijft met de gehele Quest 2-bibliotheek, waardoor gebruikers naadloos toegang hebben tot hun favoriete games en ervaringen. Meta belooft ook om de bibliotheek verder uit te breiden met meer titels, waardoor het aanbod aan mogelijkheden voor gebruikers wordt vergroot.

Aanvullende details over de Meta Quest 3 worden onthuld tijdens de aankomende Connect-conferentie van Meta op 27 september.

 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mark Zuckerberg (@zuck)

Misschien vind je deze berichten ook interessant