Home Reality in business Meta integreert Zoom en Horizon

Meta integreert Zoom en Horizon

door Marco van der Hoeven

Na de opvallende aankondigingen van samenwerking met Microsoft en Accenture heeft Mark Zuckerberg diverse updates en partners voor Horizon aangekondigd. De integratie van Zoom in Horizon voor conferencing in de Metaverse is daarbij veruit de meest in het oog springende. Ook deze aankondiging bevestigt dat Meta inzet op zakelijke toepassingen van de Metaverse.

De integratie met Zoom wordt op dit moment getest met avatars in de videocall. Hiermee kunnen gebruikers bellen met een op maat gemaakte avatar, in plaats van hun videofeed. Volgens Zuckerberg wordt de avatars in videochats de derde modus, naast video aan en video uit. “Je staat niet op de camera, maar het is beter dan de camera uit-modus.”

In lijn hiermee wil Meta zijn Avatar-systeem aanzienlijk verbeteren, om het gevoel van sociale aanwezigheid binnen zijn Metaverse-platform vergroten. Daarom introduceert Meta een groot aantal nieuwe avatartechnologieën in zijn ontwikkeltool. Hiermee zou het mogelijk moeten zijn gezichts- en lichaamstaal beter over te dragen in virtuele vergaderingen. Deze tools voor het maken van avatars op desktop, headsets en mobiel komen later dit jaar uit.

Misschien vind je deze berichten ook interessant