Home Reality in business Vuzix Smart Swim-bril biedt AR-ervaring onder water

Vuzix Smart Swim-bril biedt AR-ervaring onder water

door Anne van den Berg

Vuzix-wederverkoper OPTAC-X werkte samen met Kymeta Corporation om de Vuzix Smart Swim-bril onder water te testen. De bril hield stand en gaf waardevolle informatie tot een diepte van ongeveer 6,5 meter. Hierdoor kunnen duikers informatie krijgen tijdens een technische of tactische duikoperatie of zelfs tele-engineering onder water. Kymeta Corporation leverde de mobiele satelliet om verbinding te maken met het onderwaterteam.

Vuzix is gespecialiseerd in draagbare augmented reality (AR)-technologie, zoals een Smart Swim-bril. Deze bril is op stress getest door Patrick Fullerton, de CEO van partner OPTAC-X aan de kust van Oahu, Hawaï. Het doel was om te zien of de visuele sterkte van de AR-bril op bepaalde diepten stand hield. Een tactische radio was bevestigd aan de tank van Fullerton die communiceerde met een Kymeta Osprey u8 mobiele satelliet. De satelliet bevond zich op ongeveer 90 meter afstand.

Smart Swim-bril getest op stress onder water

Uit de test bleek dat het systeem een stabiele verbinding kon behouden tot een diepte van ongeveer 6,5 meter. Daarna ondervond het team signaalverstoringen. “We hebben duikerconnectiviteit bereikt zonder een antenne te laten zweven en in uitdagende zeecondities 90 meter uit de kust, waardoor communicatie mogelijk was met een SES-satelliet in een geosynchrone equatoriale baan op meer dan 35.000 kilometer afstand”, zei Fullerton in een officiële release.

Volgens Vuzix kan de slimme zwembril worden gebruikt voor alle onderwateroperaties, zoals tele-engineering, tactische en technische duikoperaties. Fullerton zegt: “Voor zover wij weten, is dit de eerste duik in zijn soort en bewijst het dat operationele, tactische en onderhoudsondersteuning overal ter wereld op zee kan worden gedaan. We waren verheugd om samen te werken met zo’n innovatief bedrijf als Vuzix bij dit streven en kijken ernaar uit om met hen samen te werken via onze nieuwe resellerrelatie.”

OPTAC-X als wederverkoper

“We zijn verheugd dat OPTAC-X een Vuzix-wederverkoper is geworden, en ook deel uitmaakt van dergelijke baanbrekende technologie voor de onderzeese, duik- en tactische duikgemeenschap”, voegt Paul Travers, president en CEO van Vuzix toe. “Onze Smart Swim-bril biedt een hoge mate van draagbaarheid, duurzaamheid en prestaties en, wat belangrijk is voor Amerikaanse militaire klanten, ze zijn ontworpen en vervaardigd in de Verenigde Staten.”

De Vuzix Smart Swim-bril geeft informatie over bijvoorbeeld de kompaskoers, het huidige tempo, de totale afstand. Ook zorgt de bril voor een verbinding om te communiceren met mensen aan de wal.

Misschien vind je deze berichten ook interessant