Home Gewapende Reality Airbus Helicoptes en VRM Zwitserland ontwikkelen helikoptersimulator

Airbus Helicoptes en VRM Zwitserland ontwikkelen helikoptersimulator

door Anne van den Berg

Airbus Helicopters werkt samen met VRM Zwitserland om een ​​VR-simulator te ontwikkelen voor de vijfbladige, viertons tweemotorige helikopter H145 D3. De simulator moet piloten helpen om veilig, zonder tijdsdruk, tegen lagere kosten en zonder emissie te oefenen. De nieuwe simulator is gebaseerd op de H125 helikoptersimulator die VRM Zwitserland eerder had ontwikkeld.

Vergeleken met een echte training kunnen piloten met de H145 D3 helikopter VR-simulator in een veilige toestand trainen. En dat zonder tijdsdruk, tegen lagere kosten en zonder emissies. Met het 360° 3D panoramische VR-visuele systeem met hoge resolutie moet de piloot de werkelijkheid kunnen ervaren. Dit is inclusief de zoneffecten, zoals schaduwen in en buiten de cockpit. Ook kunnen noodprocedures worden uitgevoerd, maar zonder de beperkingen of gevaarlijke situaties die zich in het echte leven zouden voordoen.

Ervaar de zon in een helikoptersimulator

Fabi Riesen, CEO van VRM Zwitserland, zegt: “In de simulator kan de piloot alles ervaren zoals het is in een noodsituatie en daarmee kunnen trainen. Manoeuvres dicht bij de grond kunnen op ons apparaat precies worden uitgevoerd. Scenariogebaseerde lessen ondersteunen de ontwikkeling van bemanningscompetenties zoals teamwerk, situatiebewustzijn, werklastbeheer, uitvoering van procedures, leiderschap, probleemoplossing en besluitvorming gericht op de behoeften van de cursisten, zonder enig risico.”

Riesen voorspelt dat er in de toekomst training zal worden gegeven op de Airbus H145. Hierdoor kunnen bekwaamheidscontroles van vergunningen en machinisten, typebevoegdheidsverklaringen, vliegen met een nachtkijker en instrumentbevoegdheidsverklaringen worden uitgevoerd. Dit in een toestel dat past bij een kantoorruimte op een helikopterbasis of kan als mobiele versie op een aanhanger of vrachtwagen worden gemonteerd. Dit vermijdt reizen naar een simulatorcentrum.

Misschien vind je deze berichten ook interessant