Home Reality in business Nextech AR tekent deal met muziekapp Encore

Nextech AR tekent deal met muziekapp Encore

door Anne van den Berg

Nextech AR heeft aangekondigd dat zijn technologie ARway wordt gebruikt in de muziekapp Encore. Artiesten kunnen met AR meeslepende concertervaringen creëren voor fans. Binnen Encore kunnen artiesten de software development kit (SDK) gebruiken. Daarmee ontwerpen en creëren ze AR-sets met objecten, foto’s en video’s om in op te treden.

De markt voor augmented reality (AR)-software zal naar verwachting in 2028 $137,14 miljard bereiken en muziek is de volgende industrie die de technologie gaat gebruiken, volgens Nextech AR’s CEO Evan Gappelberg: “Muziekapp Encore is een perfect voorbeeld van ARway’s aanpassingsvermogen in verschillende industrieën en soorten activeringen.”

Met de technologie van ARway kunnen artiesten een augment reality-omgeving creëren om in op te treden. De artiest kan een aangepaste 3D-wereld creëren met objecten, foto’s en video’s. Dat doen ze met de software development kit (SDK) die de muziekapp Encore zal bieden. De technologie van ARway wordt gebruikt om deze aangepaste AR-omgevingen in kaart te brengen en te lokaliseren in de fysieke wereld rond de klanten. Ook kunnen de AR-objecten gekoppeld worden aan locaties in de echte wereld. Zo worden de virtuele wereld naadloos vermengd met de echte wereld.

Muziekapp Encore zoekt AR-makers

Momenteel is Encore op zoek naar AR-makers en artiesten om een ​​pre-releaseversie van de Encore Studio-app uit te proberen. Daar kunnen ze AR-content ontwerpen en de toekomst van het Encore-platform beïnvloeden. Volgens hun website “zullen geselecteerde AR-makers hun werk laten zien op het Encore-platform om te worden gezien door artiesten, fans en belangrijke beïnvloeders.” Ook nodigt Encore makers uit om lid te worden van de exclusieve Discord-community van Encore om in contact te komen met andere AR-makers, artiesten en technologen van over de hele wereld.

Misschien vind je deze berichten ook interessant