Home Reality in business Eerste Europese Metaverse Awards ooit maakt 20 winnaars bekend

Eerste Europese Metaverse Awards ooit maakt 20 winnaars bekend

door Anne van den Berg

Tijdens de Europese Metaverse Summit op 27 oktober 2022 in Berlijn, Duitsland, ontvingen 20 bedrijven de allereerste Europese Metaverse Awards in hun respectievelijke categorieën. De winnaars werden geselecteerd door een 28-koppige VIP-jury en de aanwezigen van het evenement. In totaal waren 103 bedrijven genomineerd in 20 categorieën.

In een hevige concurrentiestrijd tussen gevestigde bedrijven en snelgroeiende web3- en metaverse bedrijven werden 20 bedrijven geselecteerd als de beste in hun klasse in hun respectievelijke categorieën. De winnaars van de Europese Metaverse Awards werden geselecteerd door de 28 leden tellende VIP-jury en door populaire stemmen van alle aanwezigen op de top.

De 20 categorieën en winnaars zijn:

Metaversedebuut

Het in Amsterdam gevestigde wereldwijde digitale bureau DEPT won in deze categorie. In maart 2022 kondigde dit bureau de lancering aan van zijn metaverse-praktijk met meer dan 100 crypto- en blockchain-ontwikkelaars, gamebouwers, 3D-artiesten en AR-experts.

Europees metaverseplatform

Het Finse Sulake, onderdeel van het Nederlandse platform Azerion, won deze prijs. Een deel van hun aanbod is de populaire Habbo, inclusief hun nieuwste op metaverse gebaseerde Habbo Hotel en Web3-server Habbo X.

Blockchain-ontwikkelaarsserviceprovider

De Poolse blockchain-ontwikkelaar 4Soft.co won deze prijs. Het bedrijf levert ook diensten in de Scandinavische regio en de VAE.

Blockchain-spel van het jaar

Het eerste play-to-earn, hyper-casual gamingplatform WAM won deze prijs. Met de game kunnen spelers deelnemen aan toernooien en terugkerende inkomsten genereren in $WAM en NFT’s.

Bedrijfspartnerschapsproject

Webhelp en The Sandbox wonnen in deze categorie.

Cloud-, ondernemings- of technologiepartner/ B2B of marktinitiatief

Het in het VK gevestigde Hadean won de prijs voor beide prijzen.

Partner voor het vaststellen van aanwezigheid in een vroeg stadium in de metaverse

Het bedrijf rooom.com werd gekozen als toppartner voor het vestigen van een vroege aanwezigheid in de metaverse.

Meest innovatieve NFT-project

DecentWorld, gebaseerd in Zwitserland, maakt virtuele kopieën van onroerend goed voor de echte wereld en laat gebruikers deze digitale straat-NFT’s kopen, verhandelen of inzetten op de DecentWorld-metaverse.

3D-ontwerpbureau

YOONA.AI, winnaar van deze categorie, helpt bedrijven om 3D-ontwerpprocessen in een paar stappen te vereenvoudigen.

Mode of consumentenmerkinitiatief

DeepGears Ltd won in deze categorie voor zijn virtuele paskamers en hyperrealistische animaties voor e-commerce.

Sport of evenementen, merkinitiatief

Winnaar Metasport Arena, gevestigd in Barcelona, ​​laat gebruikers NFT’s bouwen, kopen, verhandelen en verkopen tijdens het spelen van sportgames.

CVC-partner voor Web 3.0 of metaverse ontwikkeling

Siemens en NVIDIA waren winnaars in deze categorie.

VC, accelerator of incubator voor metaverse of web 3.0

Blueverse Ventures is de winnaar van deze categorie en het bedrijf adviseert en investeert in de metaverse.

Avatar-ontwerp, digitale tweeling of identiteitsbedrijf

Ready Player Me, winnaar van deze prijs, biedt spelers de mogelijkheid om unieke en draagbare 3D-avatars te maken, die in meer dan 3.000 apps en games kunnen worden gebruikt.

Meest opwindende startup-onderneming

Anymate Me won de prijs voor meest opwindende startup-bedrijf en biedt een manier om AI-video’s in slechts een paar stappen te maken.

Meest opwindende bedrijf in een vroeg stadium

METAV.RS won de prijs in deze categorie voor zijn whitelabel, no-code platform dat luxe merken en bureaus helpt bij het beheren van hun web3-assets, NFT’s, e-commerce en virtuele werelden.

XR/AR/VR-firma

De winnaar van deze categorie, NeXR Technologies, helpt modehuizen, de game-industrie en andere bedrijven om een ​​virtuele ervaring en digitale avatars op te bouwen.

Juridische firma of juridische diensten voor metaverse of web 3.0-bedrijven

German’s full-service Gleiss Lutz heeft de prijs gewonnen voor advocatenkantoor of juridische dienstverlening voor de metaverse of web 3.0-bedrijven.

Consumentenhardware of interface voor metaverse of web 3.0

LG plant een tv voor het uitgeven en verhandelen van NFT’s en won daardoor de prijs voor consumentenhardware of interface voor metaverse of web 3.0.

Thom Barnhardt en Klaudia Archimowicz van Disruption Banking presenteerden de eerste Europese Metaverse Awards. Organisator CEE Business Media kondigde aan dat het event elk jaar zak plaatsvinden.

De Award Show werd voorafgegaan door de Summit met 35 panelleden en sprekers over onderwerpen die top-of-mind zijn in de metaverse en web3-ruimte. Keynote-sprekers waren Robert Gunther, hoofd van reality labs developer partnerships bij Meta en Sebastien Borget, mede-oprichter van The Sandbox.