Home Reality in gaming Octonic verandert loopband in VR-workout

Octonic verandert loopband in VR-workout

door Anne van den Berg

Er is een nieuwe fitness-app beschikbaar voor Quest 2 en Quest Pro: Octonic. Deze app moet de indoor-ervaring op elke loopband veranderen in een VR-workout door grotten of canyons. Je kunt met de app ook racen met kunstmatige intelligentie (AI) of andere hardlopers op een hardloopbaan in de ruimte. Dankzij Octonic’s VR Motion Engine moet het gebruik van de app ook veilig zijn.

Tijdens je run door grotten en canyons heb je toegang tot een basisbedieningspaneel, inclusief start en stop, en kun je je tempo aanpassen. Octonic ondersteunt handtracking, dus je hoeft je bewegingscontrollers niet te gebruiken om te spelen. De app heeft ook een ingebouwde voicechat, zodat je kunt chatten als je met anderen in de multiplayer-arena in de ruimte speelt.

De VR-workout is veilig

De VR-workout met de app moet veilig zijn met behulp van de VR Motion Engine, zegt Nahiyan Ahmad, chief business officer bij Octonic. “Terwijl Octonic doorgaat met het opbouwen van partnerschappen met fabrikanten van loopbanden voor volledige integratie van hun VR Motion Engine, kunnen hardlopers die niet-geïntegreerde loopbanden gebruiken het product nu al inzetten op elk merk op de markt dankzij de passthrough-opties van Quest.”

In de praktijk betekent dit dat de app gebruik maakt van realtime positionele tracking en een vertrekwaarschuwingssysteem. Als je te ver op de loopband afdwaalt, pauzeert de app automatisch en activeert de mixed reality-passthrough om mogelijke verwondingen tijdens je VR-workout te voorkomen. “Het omzetten van loopbanden in een VR-gamingavontuur is net zo eenvoudig als het downloaden van Octonic VR en het gebruiken om een ​​Meta Quest 2 of Quest Pro binnen enkele minuten te kalibreren met een loopband.”

Vervroegde toegang op Quest 2 en Quest Pro is nu beschikbaar via App Lab en SideQuest.

Misschien vind je deze berichten ook interessant