Home Reality in business Open-source AR-monocle klaar voor modificatie

Open-source AR-monocle klaar voor modificatie

door Anne van den Berg

In plaats van een compleet nieuwe set AR-brillen te kopen, is er een nieuw apparaat dat je op je huidige (lees)bril kunt gebruiken. Dit AR-apparaat, Brilliant Monocle genaamd, is een open-sourceapparaat dat is ontworpen voor modificatie. De open-source AR-monocle kan volgens de ontwikkelaars worden ingezet voor elk AR-spel, app-ontwerp, computervisie-onderzoek of op machine learning gebaseerde beeldvergroting.

Volgens de ontwikkelaars van de Brilliant Monocle is de open-source AR-monocle klaar om gehackt te worden. Dit open-sourceapparaat is met andere woorden aanpasbaar aan de wensen van de gebruiker en de toepassing waarvoor hij de monocle wil gebruiken. Ze suggereren dat het glas wordt gebruikt voor AR-games, app-ontwerp, onderzoeksdoeleinden of beeldvergroting op basis van machine learning. Het enige wat ze doen is de open-sourceversie van een AR-apparaat aanbieden.

Open-source AR-monocle met MicroPython OS

Het apparaat heeft een OLED-kleurenscherm van 640 x 400 en een optische behuizing van 20 graden. Ook inbegrepen is een SMP-camera, microfoon, Bluetooth 5.2 en aanraaktoetsen. Met deze twee knoppen wordt het apparaat bediend. Inclusief dubbeltikken, lang indrukken en diverse andere gebaren. Inbegrepen is FPGA-gebaseerde versnelling voor ML of CV, een 70mAh interne batterij en een volledig uitgerust op MicroPython gebaseerd besturingssysteem.

De open-source AR-monocle kan bovenop een normale of leesbril worden geplaatst, maar kan ook als traditionele monocle worden gebruikt. Het wordt geleverd met een USB-C-kabel en oplaadetui, die tot zes keer op één lading kan worden gebruikt. Er is ook een bijbehorende app beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten. Meer informatie over deze monocle vindt u hier.

Misschien vind je deze berichten ook interessant