Home Real hardware Sony ontwikkelt lichtgewicht motion trackers

Sony ontwikkelt lichtgewicht motion trackers

door Anne van den Berg

Onder de naam Mocopi heeft Sony lichtgewicht motion trackers ontwikkeld. Je kan de data gebruiken in YouTube-video’s of in sociale VR-platforms zoals VRChat. Maar je kunt je bewegingen ook invoeren in 3D-animatieprogramma’s of andere 3D-software, waardoor het makkelijker wordt om een animatiefilm te maken. Bovendien moet Mocopi ook kunnen verbinden met platforms zoals Unity en MotionBuilder van Autodesk.

De Mocopi-trackers worden als eerst alleen in Japan uitgebracht en de uitrol naar andere landen is niet voor de hand liggend of duidelijk. Maar als je in Japan bent, kan je de motion trackers gebruiken met VR-headsets voor de pc en de Meta Quest 2. Het is ook niet duidelijk of de trackers met Sony’s eigen PSVR werken. Je hebt een smartphone met Bluetooth nodig om de zes individueel gelabelde motion trackers te verbinden. Je draagt de trackers om je voeten, handen, hoofd en rug.

Motion trackers voor VRChat

De motion trackers registreren je bewegingen en voorzien je van een verscheidenheid aan datapunten die kunnen worden gebruikt voor YouTube-video’s of op sociale VR-platforms zoals VRChat. Tegen VRscout verklaarde Jesse Joundry, VRChat CTO en mede-oprichter: “Met de introductie van Sony’s Mocopi kunnen we dezelfde functionaliteit bieden voor stand-alone VR-headsets. In combinatie met Mocopi willen we dat gebruikers van alle headsets de volledige trackingfunctie van VRChat volledig ervaren.”

Sony heeft ook een softwareontwikkelingskit uitgebracht waarmee je je bewegingen kunt importeren in 3D-animatieprogramma’s en diverse andere 3D-software. Mocopi is ook compatibel met platforms zoals Unity en MotionBuilder van Autodesk voor animatie. Sony beweert dat dit bedrijven in staat stelt nieuwe diensten te creëren met betrekking tot fitness, de metaverse en animatie.

Stofdicht en waterdicht

Elke sensor is ontworpen om tot 10 uur mee te gaan en kan worden opgeladen met een standaard USB-C-kabel. Het apparaat is ook stofdicht, waterdicht en compatibel met de meeste iPhone-modellen met iOS 15.7.1 en elk Android 11-apparaat of hoger. Of gebruikers een speciale app nodig hebben om bewegingen te volgen en vast te leggen, is onduidelijk.

Misschien vind je deze berichten ook interessant