Home Reality in gaming Audi partnert met Holoride voor VR-entertainment in de auto

Audi partnert met Holoride voor VR-entertainment in de auto

door Anne van den Berg

Audi werkt samen met Holoride om VR-entertainment in de auto te leveren. De games en passieve ervaringen die Holoride biedt, worden gecombineerd met de realtime bewegingsgegevens van een selecte reeks Audi-voertuigen. Op deze manier kan de passagier zich door virtuele werelden bewegen en communiceren met hun virtuele omgeving. Volgens Holoride helpt de oplossing ook bij reisziekte.

“Ondanks de verbazingwekkende vooruitgang in automatiseringstechnologie in de afgelopen decennia, zijn de passagierservaring en entertainment in de auto grotendeels hetzelfde gebleven”, zegt Nils Wollny, CEO en mede-oprichter van Holoride. Met de introductie van Holoride zou dit moeten veranderen, aangezien passagiers nu hun VR-headset kunnen opzetten en een virtuele wereld kunnen ervaren. De ervaringen kunnen interactief of passief zijn.

VR-entertainment in de auto voor geselecteerde Audi’s

De ervaring moet tot leven komen dankzij live ritinformatie, realtime door de auto aangeleverd. Passagiers moeten daarom ook minder bewegingsziekte voelen, omdat de ervaring in de games gebruikmaakt van de beweging van de auto en de ervaring nabootst die mensen voorin de auto hebben. Het VR-entertainment voor in de auto is verkrijgbaar als Pioneers’ Pack, waarbij klanten naast de beschikbare games ook de HTC VIVE Flow VR-headset, een 8BitDo Pro 2 Gamepad en veiligheidsriem ontvangen.

Giorgio Delucchi, hoofd digitale ervaring en business bij Audi, zei: “We herdefiniëren entertainment in de auto. Door realtime voertuiggegevens en virtuele inhoud te combineren, creëren we een geheel nieuwe klantervaring. Een cruciale hoeksteen van de digitalisering van het voertuig is de ontwikkeling van het interieur tot een derde leefruimte. In deze zeer persoonlijke ruimte komen wonen en werken samen. Holoride is een ander bewijspunt in onze roadmap.”

Eerste spel: Cloudbreakers

Vanaf half november kunnen gebruikers bijvoorbeeld in de game Cloudbreakers duiken. In dit spel van Schell Games begeleiden spelers Dev, zijn aaseterrobot Skyjack en I.O.N.E. door de vijandige luchten van Stratus, schroot verzamelend en A.I. schildwachten terwijl ze tegelijkertijd naar hun echte bestemming reizen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant