Home Reality in business Wellstar biedt emotionele intelligentie VR-training met Moth+Flame

Wellstar biedt emotionele intelligentie VR-training met Moth+Flame

door Anne van den Berg

Wellstar Health System hield in mei 2022 zijn allereerste emotionele intelligentie VR-training. Ze werkten samen met Moth+Flame, die dit soort VR levert. De training was zo succesvol dat Wellstar besloot de samenwerking met Moth+Flame uit te breiden. Ze willen medewerkers trainen in het navigeren door moeilijke gesprekken en het testen van veerkracht in emotioneel geladen omgevingen.

De eerste emotionele intelligentie VR-training die Wellstar met Moth+Flame deed, werd aanbevolen door 97% van de aanwezigen. Dankzij de training ervoeren de deelnemers een vermindering van hun angst rond moeilijke gesprekken met 57%. Deze succesvolle pilot leidde tot het besluit van Wellstar om VR-trainingen rondom emotionele intelligentie veel vaker aan te bieden. En om samen te werken met Moth+Flame om deze trainingen te geven.

Emotionele intelligentie VR-training door Moth+Flame

“Het realisme binnen de VR-ervaringen van Moth+Flame, door het gebruik van echte acteurs, verhoogt de emotionele band met de inhoud dramatisch en helpt leerlingen de informatie die ze leren vast te houden. We zijn dankbaar voor de samenwerking van Moth+Flame bij het helpen introduceren van VR bij onze leiders, ” zei Steven LeClercq, executive director of learning and onboarding bij Wellstar Health System.

De emotionele intelligentie VR-training moedigt de werknemers van Wellstar aan om kalmte op te bouwen en praktische ervaring op te doen in zeer realistische scenario’s. Dit helpt bij het navigeren door moeilijke gesprekken en het testen van veerkracht in een emotioneel geladen omgeving. Deze ervaring helpt de werknemers om strategieën te ontwikkelen om situationeel bewustzijn op te bouwen en prioriteit te geven aan kalmte, kritisch denken en bewuste emotionele reacties bij het aangaan van uitdagende gesprekken.

Train in VR voor echte moeilijke situaties

“Wij zijn er sterk van overtuigd dat meeslepend leren de toekomst van leren is en meer zelfvertrouwen opbouwt door te oefenen”, zegt Kevin Cornish, CEO en oprichter van Moth+Flame. “Het gebruik van virtual reality plaatst je in een moeilijk gesprek en geeft je de kans om te leren in een veilige gesimuleerde omgeving.” Met de VR-training over emotionele intelligentie zullen de werknemers van Wellstar weten hoe ze in echte scenario’s moeten reageren met het vertrouwen om gepast en strategisch te communiceren.

De VR-trainingen die Moth+Flame aanbiedt, bevatten content gericht op emotionele intelligentie. Wanneer leerlingen hun headset opzetten, bewonen en communiceren ze met meeslepende gesimuleerde omgevingen. Ze beslissen op het moment hoe ze reageren en zien voor zichzelf de impact die hun woorden en beslissingen op anderen hebben – en denken na over hoe ze kunnen verbeteren. Stagiairs krijgen aan het einde van hun sessie een score voor empathie.

Misschien vind je deze berichten ook interessant