Home Reality in business Adecco start VR-opleiding voor heftruckchauffeurs

Adecco start VR-opleiding voor heftruckchauffeurs

door Anne van den Berg
VR-opleiding Adecco

Uitzendbureau Adecco gaat mensen opleiden tot heftruckchauffeurs, waarbij drie mobiele virtual reality simulatoren worden gebruikt om de chauffeurs klaar te stomen voor het echte werk. De VR-opleiding moet ervoor zorgen dat de mensen sneller aan de slag kunnen in de magazijnen van toekomstige werkgevers.

De VR-opleiding voor heftruckchauffeurs is niet voor niets in het leven geroepen: momenteel staan er 4.000 vacatures open in België voor dit werk. Sollicitanten hebben vaak niet de juiste referenties en traditionele opleidingen zijn niet meer aantrekkelijk. Daarom heeft Adecco zich de ambitie gesteld om jaarlijks meer dan 400 heftruckers en orderpickers op te leiden en door te laten stromen naar de banen die nu moeilijk vervuld kunnen worden.

De opleiding moet medewerkers helpen om te oefenen in een echte bedrijfsomgeving, vertelt Michel Gelders, opleidingsmanager van Adecco Global. “Bedrijven kunnen niet zomaar hun magazijn leegmaken om toekomstige heftruckchauffeurs te laten oefenen. Daarom simuleren we de potentiële risico’s op incidenten en ongevallen die zich in het echt ook voordoen. Door deze technologie kunnen we mensen sneller en kwalitatiever opleiden.”

VR-opleiding vindt plaats op werkvloer

CEO van Adecco BeLux, Jan Dekeyser, zegt: “Met de VR-bril zitten ze meteen in het magazijn van hun toekomstige werkgever. Heftruckchauffeurs in spe zien en voelen bijvoorbeeld de lading en merken wanneer ze ergens tegenaan rijden. Op die manier versnellen we de inburgering op de werkvloer na de opleiding.” Adecco wil in 2022 al 200 chauffeurs klaarstomen voor onze arbeidsmarkt, en vanaf 2023 minstens 400 per jaar. Na het pilootproject in België wordt de VR-opleiding uitgerold in de rest van de wereld.

Misschien vind je deze berichten ook interessant