Home Gewapende Reality Markt voor dronesimulatie groeit tot $ 1.501 miljard in 2027

Markt voor dronesimulatie groeit tot $ 1.501 miljard in 2027

door Anne van den Berg

Volgens het Drone Simulation Market-rapport van ResearchAndMarkets groeit deze sector in 2027 tot $ 1.501 miljard met een samengestelde jaarlijkse groei van 13,4 procent tussen 2022 en 2027. De markt voor dronesimulatie van de VS wordt de grootste ter wereld, zo wordt verwacht. De VR- en AR-simulaties helpen dronepiloten om te trainen met omstandigheden en obstakels die ze in de echte wereld kunnen tegenkomen.

Dronesimulatie helpt dronepiloten om te trainen voor echte situaties, zoals dronevliegen in gevechtssituaties. Dit soort virtuele training moet organisaties helpen om geld te besparen en om verschillende omstandigheden te creëren waarin een piloot kan trainen. Maar ook in commerciële toepassingen kan dronesimulatie helpen om fotografen, videografen en inspecteurs op te leiden. Daarom ziet onderzoeksorganisatie ResearchAndMarkets een toename in dit soort technologie.

Dronesimulatie voornamelijk voor militaire doeleinden

De markt groeit naar verwachting tot $799 miljoen in 2022 en tot $1.501 miljard in 2027, met een dominantie in investeringen binnen het Amerikaanse leger. Ook wordt verwacht dat augmented reality (AR) sneller zal groeien dan virtual reality (VR). Volgens ResearchAndMarkets drijft de toenemende implementatie van augemented reality-dronesimulators in militaire toepassingen de markt aan.

Volgens ResearchAndMarkets zijn de belangrijkste spelers op deze markt CAE, Israel Aerospace Industries, Leonardo S.p.A., Zen Technologies Limited, Havelsan, General Atomics Aeronautical Systems, Simlat UEAS & ISR Training Solutions en ST Engineering.

Misschien vind je deze berichten ook interessant