Home Maatschappelijke Reality ‘De Metaverse heeft jouw goedkeuring niet nodig’

‘De Metaverse heeft jouw goedkeuring niet nodig’

door Randall van Poelvoorde

Ik moet altijd een beetje lachen als mensen het hebben over technologie acceptatie. Alsof wij met zijn allen invloed hebben op wat er gaat gebeuren.  Alsof technologie niet gewoon een oerkracht is die altijd doorgaat. Want dat is het namelijk wel. Technologie heeft ons niet nodig, wij hebben technologie nodig.

Denk je nou werkelijk dat de Metaverse zich er iets van aantrekt of jij er wel of geen zin in hebt? Of jij van Fortnite houdt? Of jij wil dat je kinderen kinderen geld uitgeven in Roblox?

Natuurlijk zie ik ook dat Meta het moeilijk heeft. De beurskoers krijgt op zijn kloten, Mark Zuckerberg is niet populair. De nieuwe virtual reality bril van Apple wordt steeds uitgesteld. NFT’s zijn gecrasht. Het nieuws rond de Metaverse is allemaal kommer en kwel. We hebben er geen zin in en het gaat niet gebeuren.

Echt wel.

Het maakt dit allemaal niks uit. De technologieën die de Metaverse maken zijn zo krachtig dat het ontoombaar is. Betere werkomgevingen, 3D visualisaties, merken bouwen in de Metaverse. Leukere spelletjes, cryptocurrencies, Augmented Reality in retail. Minder Co2 uitstoten. Meer plezier maken. Nieuwe ervaringen opdoen. Het gaat gewoon allemaal door. Onze goedkeuring is daarvoor absoluut niet nodig.

Zoals je in dit artikel leest zijn de toepassingen zo logisch en goed dat men er met goed resultaat in blijft investeren.  De grote problemen van de wereld moeten en zullen opgelost worden. Arbeidstekorten, energietekorten, milieuverontreiniging. Noem het maar op. En Metaverse toepassingen kunnen een handje helpen.

Wees verstandig en denk zelf een beetje na. Blijf niet hangen in de nieuwskoppen van vandaag. Denk zelf na over wat logisch en belangrijk is. Denk zelf na over hoe je problemen kan oplossen. We zitten onderin de Gartner hypecycle. Daar komen we zoals altijd vanzelf weer uit.

Misschien vind je deze berichten ook interessant