Home Reality in business Digital twin Utrecht Centraal wint beste internationale IoT-project

Digital twin Utrecht Centraal wint beste internationale IoT-project

door Anne van den Berg

NS en hun IT-partner AMIS Conclusion hebben op het IoT Solutions World Congress de prijs voor de beste ‘smart buildings and smart cities’ IoT-project in ontvangst genomen. De prijs is onderdeel van de Industry Solutions Awards. NS heeft de prijs gewonnen voor de digital twin die gemaakt is voor het station Utrecht Centraal. De 3D virtuele weergave is gemaakt om het comfort en de veiligheid van het station te verbeteren.

Elk jaar worden innoverende IT-projecten waarbij IoT wordt ingezet beloond met Industry Solutions Awards. NS Stations, onderdeel van NS die verantwoordelijk is voor de stations, won de prijs voor het beste ‘smart buildings and smart cities’ IoT-project. Ze namen de prijs tijdens het IoT Solutions World Congress in ontvangst. In totaal werden vierduizend projecten ingediend en de digital twin van station Utrecht Centraal werd het winnende project.

IoT-project geprezen

Jean Keultjes, digital lead bij NS Stations, en Remco Bunder, product expert bij NS Stations IT namen de prijs in ontvangst. Keultjes: “We zijn heel blij dat de internationale jury ons uit vierduizend inzendingen heeft gekozen als winnaar van deze award. Toen ze ons vroegen om ons project in te dienen, wisten we dat er belangstelling voor was. Dat we nu daadwerkelijk gewonnen hebben, is natuurlijk prachtig en de verdienste van meerdere teams van NS Stations IT en onze partner AMIS Conclusion!”

De digital twin van Utrecht Centraal is ontwikkeld om het comfort van en de veiligheid op het van station te verbeteren. Het 3D-model kan ook storingen detecteren, zodat er beter geanticipeerd kan worden binnen de context van het station. Realtime data van IoT-sensoren in het station voedt de digital twin. Data is bijvoorbeeld de status van liften en roltrappen, als ook reizigersstromen op het station. De datafeed is ontwikkeld door AMIS Conclusion, de implementatiepartner van NS.

Misschien vind je deze berichten ook interessant