Home Reality in business Geenee AR en Stable Diffusion brengen AR en AI samen

Geenee AR en Stable Diffusion brengen AR en AI samen

door Anne van den Berg

AR en AI worden steeds toegankelijker voor het publiek. De combinatie van deze twee technologieën kan volgens Geenee AR meeslepende en interactieve ervaringen creëren. Daarom is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Stable Diffusion om 3D-content te creëren met tekst-naar-beeld van het AI-systeem. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld virtueel hoodies passen die ze kunnen transformeren door de AI te voeden met trefwoorden.

Geenee AR levert een WebAR-engine voor het maken van content, waardoor de lat voor het maken van 3D-inhoud voor de metaverse wordt verlaagd. De technologie omvat een web3-gebaseerde body-tracking software development kit (SDK) om full-body afbeeldingen te creëren die virtuele try-on, aangepaste avatars en AR-content voor verschillende apparaten ondersteunen.

Stable Diffusion biedt daarentegen een tekst-naar-beeld AI-systeem. Deze technologie is ook toegankelijk. Gebruikers hebben hiermee namelijk de mogelijkheid om inhoud te creëren door het gewenste resultaat te omschrijven in een paar woorden.

AR en AI voor contentmakers

De integratie tussen de twee technologieën biedt makers die Geenee gebruiken om draagbare kleding en schoenen te distribueren die gebruikers makkelijk kunnen aanpassen. Een AR-ontwikkelaar van Geenee kan bijvoorbeeld een lege virtuele hoodie of shirt maken. De gebruiker kan vervolgens het kledingstuk aanpassen door het gewenste resultaat in trefwoorden te omschrijven. Contentmakers die al met WebAR van Geenee werken, kregen vroegtijdig toegang tot de RT3D AI SDK.

Beaugart Gerber, Vice President bij Geenee AR, zei: “AI verkort de tijd om te creëren, en in combinatie met AR wordt creëren meteen een levende ervaring. In korte tijd hebben we het over een eindeloze virtuele kast, alleen beperkt door je verbeeldingskracht.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant