Home Reality in gaming Team Beef maakt VR-versie van klassieke Star Wars-game

Team Beef maakt VR-versie van klassieke Star Wars-game

door Anne van den Berg

De game Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast I werd voor het eerst uitgebracht in 2002. Nu, 20 jaar later, past Team Beef deze klassieke game aan voor het Meta Quest 2-platform met volledige VR-ondersteuning. De Star Wars-game is niet de enige klassieker die het VR-ontwikkelingsteam opnieuw maakt. Ook zijn Half-Life, Return to Castle Wolfenstein en Quake 3 uitgebracht voor VR.

Team Beef heeft voortijdig toegang gegeven tot de nu speelbare Star Wars-game aan zijn midden- en hoge Patreon-supporters. De video hierboven toont dit aangepaste spel in actie. Zoals de video laat zien, moet het lichtzwaard bewegingsgestuurd zijn en moet de speler kunnen springen om te voorkomen dat hij wordt neergeschoten door de stormtroopers.

Star Wars-game binnenkort beschikbaar op Quest 2

De release van de remake wordt begin 2023 verwacht en zal gratis beschikbaar zijn via Meta’s Quest-platform. In de tussentijd werkt het team aan nieuwe levels en meer functies, waaronder een Quest 2-poort van het vervolg van Jedi Outcast, de Jedi Academy.

Als je niet kunt wachten, kun je andere game-modificaties spelen die Team Beef heeft uitgebracht, waaronder Half-Life, Return to Castle Wolfenstein en Quake 3. Andere games in de remake zijn Wrath: Aeon of Ruin en Bendy, en de Ink Machine.

Misschien vind je deze berichten ook interessant