Home Reality in business Holokit X is de AR-headset voor de iPhone

Holokit X is de AR-headset voor de iPhone

door Anne van den Berg
AR-headset voor de iPhone

Hoewel een door Apple gemaakte augmented reality (AR)-headset nog niet beschikbaar is, kun je AR alvast gebruiken met de Holokit X. Deze oplossing creëert een AR-headset voor de iPhone, met behulp van een plastic hoofdbevestiging waarin de smartphone wordt geplaatst en een paar glazen. De door Holo Interactive ontwikkelde headset moet betaalbaar zijn, vooral ten opzichte van de pogingen van Apple om AR toegankelijk te maken.

De Holokit X AR-headset voor de iPhone maakt vooral gebruik van functies die al beschikbaar zijn in de smartphone. Zo levert de Apple iPhone de camera en ARKit, de iOS-interface voor augmented reality, die zorgen voor ruimtelijke tracking.

De iOS AirDrop-functie maakt lokale multiplayer AR-games mogelijk, evenals een toeschouwersweergave, waarmee gebruikers de game kunnen bekijken in plaats van deze te spelen. De Apple Watch dient als bewegingscontroller als dat nodig is. Ook zorgt Apple’s 3D-audiotechnologie voor een ruimtelijke geluidssensatie.

AR-headset voor de iPhone combineert de AR-functies van Apple

De AR-headset voor de iPhone biedt natuurlijk de eigenlijke bril bovenop een NFC-sensor om near field-communicatie te ondersteunen. De iPhone wordt in de hoofdbevestiging gestoken. Gebruikers kunnen de wereld door het glas zien, evenals de gespiegelde AR-elementen die uit de telefoon komen.

Hoewel de smartphone-headset niet nieuw is, verschilt Holokit door het samenbrengen van de AR-functies van Apple. Ook wordt de verwachte prijs van de eigen AR-headset van Apple veel hoger (het gerucht gaat dat ze ongeveer $ 3000 kosten) dan de prijs voor deze AR-headset voor de iPhone, die 129 dollar is.

Misschien vind je deze berichten ook interessant