Home Real hardware HTC VIVE lanceert zelfvolgende VR-tracker

HTC VIVE lanceert zelfvolgende VR-tracker

door Anne van den Berg

HTC VIVE heeft de nieuwste toevoeging aan zijn VR-trackingsapparaten aangekondigd – de zelfvolgende VR-tracker, ontworpen om het volgen van het volledige lichaam te vereenvoudigen. Het apparaat is nog in ontwikkeling en heeft zelfs nog geen naam, maar dit apparaat moet de noodzaak van extra basisstations elimineren. Hierdoor wordt volledige VR-tracking van het lichaam veel gemakkelijker en handiger voor gebruikers.

Om het voor gebruikers gemakkelijker en betaalbaarder te maken om hun hele lichaam in een virtuele wereld te volgen, heeft HTC een nieuwe VR-tracker aangekondigd. Deze apparaten hebben twee camera’s met een hoog gezichtsveld, een ingebouwde processor en hetzelfde hoogwaardige positioneringstrackingalgoritme dat wordt gebruikt in de HTC VIVE Focus 3 en HTC VIVE XR Elite. Met een gewicht van minder dan 100 gram is de VIVE VR-tracker ongeveer 50% kleiner dan de VIVE Tracker 3.0. Het wordt geleverd met een nieuw mechanisme voor snelle vrijgave, waardoor gebruikers het apparaat binnen enkele seconden kunnen verwisselen.

Compatibiliteit met andere headsets en OpenXR

Hoewel de tracker is ontworpen voor VIVE Focus 3 en XR Elite, is deze ook te koppelen met andere headsets via OpenXR. Standalone gebruik wordt ondersteund voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in VR-functionaliteit. Het bedrijf is van plan binnenkort meer details over deze functies vrij te geven.

Shen Ye, wereldwijd hoofd product bij VIVE, zei dat de nieuwe tracker zijn locatie perfect kan volgen zonder te vertrouwen op externe sensoren of de headsetcamera’s. Dit betekent dat het ook grote speelruimtes kan volgen. De VR-tracker is niet alleen voor objecttracking; het kan worden gecombineerd met controllers om volledige lichaamstracking te krijgen. Gebruikers kunnen tot vijf trackers tegelijk aansluiten op de aankomende USBC-dongle van VIVE, waardoor het hele lichaam, inclusief ellebogen, benen en voeten, kan worden gevolgd.

Lancering van VR-tracker later dit jaar

De zelfvolgende VR-tracker van HTC VIVE wordt later dit jaar gelanceerd. Doordat het nieuwe apparaat van HTC ontworpen is voor volledige lichaamstracking, moet het toegankelijker en plezieriger worden voor gebruikers. Aangezien het compact is en gemakkelijk te gebruiken moet zijn, moet de VR-tracker een gamechanger zijn voor gebruikers.

Misschien vind je deze berichten ook interessant