Home Real infrastructure Laat je stem horen in de Metaverse

Laat je stem horen in de Metaverse

door Randall van Poelvoorde

Als Metaverse professionals zijn we overmatig bekend met het idee van een virtuele wereld die onze visuele zintuigen prikkelt.

Maar wat als ik jullie vertel dat de toekomst van de Metaverse misschien niet visueel is? Wat als de Metaverse zich zou ontwikkelen tot een wereld waarin we alleen geluiden en stemmen zouden horen, zonder enige visuele hulpmiddelen?

Ik weet het, het klinkt misschien als een gek idee, maar als we kijken naar de film ‘Her’, waarin de hoofdpersoon verliefd wordt op een AI-assistent die alleen door middel van geluid communiceert, dan zien we dat het misschien helemaal niet zo gek is.

Stel je voor dat we ons dagelijks leven konden leiden zonder dat we voortdurend naar schermen hoefden te staren. We zouden onze ogen kunnen ontlasten en meer aandacht kunnen besteden aan de echte wereld om ons heen. We zouden vrijer zijn om te bewegen en te communiceren zonder onze blik op een scherm gericht te houden.

Maar het gaat niet alleen om het verminderen van onze schermtijd. Het gebruik van stem-interfaces zou ons ook kunnen helpen om efficiënter te werken en beter te communiceren met AI-assistenten. Stel je voor dat je boodschappen zou kunnen doen door middel van een gesprek met een AI-assistent, in plaats van door te scrollen door lange lijsten op een scherm. Of dat je je werk zou kunnen doen door middel van gesproken opdrachten, waardoor je handen vrij blijven om andere dingen te doen.

Dus laten we ons voorstellen dat de toekomst van de Metaverse misschien niet zozeer visueel is, maar vooral auditief. Laten we ons voorstellen dat we ons kunnen bevrijden van onze schermen en ons kunnen concentreren op de echte wereld om ons heen. Laten we ons voorstellen dat we ons dagelijks leven kunnen verbeteren door middel van stem-interfaces die ons helpen om efficiënter te werken en beter te communiceren.

Laten we onze stemmen gebruiken om de toekomst van de Metaverse vorm te geven.

Misschien vind je deze berichten ook interessant