Home Reality in business Lenovo lanceert ThinkReality VRX-headset

Lenovo lanceert ThinkReality VRX-headset

door Anne van den Berg

Lenovo heeft een alles-in-één virtual reality (VR)-headset aangekondigd met de naam ThinkReality VRX, ontworpen voor zakelijk gebruik. VRX-headset biedt zes vrijheidsgraden (6DoF), maakt gebruik van pancake-optiek en heeft full colour, hoge resolutie pass-through-mogelijkheden voor mixed reality (MR)-toepassingen. Onderdeel van de lancering zijn advies- en contentcreatiediensten om bedrijven te helpen oplossingen te ontwikkelen en sneller rendement op investering te realiseren.

Van het verbeteren van de efficiëntie bij het trainen van werknemers en virtuele samenwerking tot het uitbreiden van ontwerp- en engineeringtaken in 3D: virtual reality-technologieën worden volgens Lenovo steeds belangrijker voor digitale werknemers. Eén van die technologieën is de ThinkReality VRX-headset die Lenovo heeft ontwikkeld. Deze headset heeft vier camera’s aan de voorkant voor 6DoF-tracking, evenals twee full colour, hoge resolutie pass-through camera’s voor een betere gebruikerservaring.

VRX-headset met pancake-optiek

De ThinkReality VRX-headset moet comfortabeler zijn om te dragen, omdat hij is gebouwd met pancake-optiek en een slanke vormfactor om het algehele profiel van de headset te verminderen, terwijl de batterij een optimale positie heeft voor een betere gewichtsverdeling en balans. En de materialen moeten ook gemakkelijk schoon te maken zijn. Het is eveneens in staat om cloudgebaseerde renderingoplossingen zoals NVIDIA CloudXR te gebruiken voor grafisch-intensieve XR-ervaringen die high-end, GPU-gebaseerde prestaties vereisen. De headset heeft een ingebouwd softwareplatform om te implementeren, configureren en beheren.

De Lenovo ThinkReality VRX wordt ondersteund door een volledige reeks end-to-end-services – van advies en contentcreatie tot cloudimplementatie en klantenondersteuning – om organisaties te helpen succes te behalen in de nieuwe realiteit van de zakelijke omgeving. De zakelijke VR-oplossing ondersteunt ook enterprise-grade beveiligingspraktijken met een veilige toeleveringsketen en productieproces dat elk onderdeel en elke serviceleverancier grondig doorlicht.

Samenwerken voor de metaverse

Lenovo zet zich in om samen te werken met marktleiders om de groei en acceptatie van de metaverse te bevorderen. Bedrijven kunnen ontwikkelen voor de ThinkReality VRX door gebruik te maken van Snapdragon Spaces XR Developer Platform en de op OpenXR gebaseerde SDK. “Onze klanten zijn op zoek naar betrouwbare, flexibele en schaalbare gateways naar de groeiende enterprise metaverse”, zegt Vishal Shah, GM van XR en Metaverse, Lenovo. “We hebben de Lenovo ThinkReality VRX ontworpen om de VR-oplossing bij uitstek te zijn voor training en samenwerking in meeslepende 3D.”

Lenovo werkt ook samen met leveranciers van bedrijfssoftware, waaronder ENGAGE XR, een metaverse communicatieplatform voor samenwerking, training en opleiding, om een ​​Lenovo-aanwezigheid in de metaverse op te bouwen en aan te bieden. De Lenovo-ruimte binnen ENGAGE wordt een ‘always-on’ virtueel huis voor Lenovo om producten en oplossingen te presenteren en om partners en klanten te ontmoeten en samen te werken.

Misschien vind je deze berichten ook interessant