Home Reality in research Dubai’s DIFC onthult Metaverse Platform

Dubai’s DIFC onthult Metaverse Platform

door Anne van den Berg

Om gelijke tred te houden met wereldwijde veranderingen en een toonaangevende hub te worden voor het gebruik van de beste technologie en ontwikkelingsmogelijkheden, onthult Dubai’s DIFC het Metaverse Platform. Dit platform is gemaakt om de metaverse, het beleid en wettelijke kaders te ontwikkelen. Het sluit aan bij de Metaverse-strategie van Dubai, die onder andere tot doel heeft 1.000 bedrijven aan te trekken die gespecialiseerd zijn in de metaverse en blockchain. 

Het Dubai International Financial Centre (DIFC) heeft een Metaverse Platform gelanceerd. Het platform omvat drie belangrijke projecten. De eerste is een acceleratorprogramma met een fysieke studio voor metaverse-technologie. Het moet de ontwikkeling van een makersgemeenschap en het opbouwen van ondernemingen bevorderen. Het tweede project is de ontwikkeling van metaversebeleid en -wetgeving op het gebied van open data, digitale identiteit en ondernemingsrechtelijke kaders.

Het Metaverse Platform in lijn met de strategie van Dubai

Het derde project is een initiatief om een metaverse-gemeenschap te ontwikkelen die de verbetering van de metaverse-ervaring voor klanten onderzoekt. Arif Amiri, CEO van DIFC Authority, zei: “De ontwikkeling van het geïntegreerde DIFC Metaverse Platform zal de verwezenlijking van de ambities van Dubai in deze sector versnellen. Het initiatief is een natuurlijke uitbreiding van onze Innovation Hub-propositie die het technologie- en innovatielandschap in het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Azië heeft gevormd.”

Het platform is het eerste project dat de Metaverse-strategie van Dubai tot leven brengt. Het doel is om $ 4 miljard toe te voegen aan het bbp van Dubai, 40.000 virtuele banen te creëren tegen 2030 en 1.000 bedrijven aan te trekken die gespecialiseerd zijn in blockchain en de metaverse. Omar bin Sultan Al Olama, staatsminister voor AI, digitale economie en toepassingen voor werken op afstand, zegt dat de VAE geavanceerde technologieën toepast om het land te transformeren, gelijke tred te houden met wereldwijde veranderingen en voor Dubai om een toonaangevend knooppunt te worden voor de ontwikkeling van de beste technologie en capaciteiten.

Eerste initiatief: het startup-programma

Het eerste initiatief zal als eerste gelanceerd worden. Het begon in januari met het accepteren van aanvragen van startups. In de komende jaren moet het programma meer dan 500 aanvragen aantrekken, 50 van de meest veelbelovende afgestudeerden identificeren en investeringsmogelijkheden stimuleren die de sector zullen helpen groeien. Het programma duurt zes maanden, waarin startups samenwerkingsverbanden verkennen, bekendheid krijgen bij investeerders, toegang krijgen tot een regelgevende sandbox en marketingondersteuning krijgen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant