Home Geen categorie Markt digital twins in de gezondheidszorg groeit jaarlijks 26% tegen 2033

Markt digital twins in de gezondheidszorg groeit jaarlijks 26% tegen 2033

door Anne van den Berg

Volgens onderzoek van ResearchAndMarkets.com gaat de markt voor digital twins in de gezondheidszorg tot 2033 jaarlijks met 26% groeien. Er zijn verschillende ontwikkelingen die bijdragen aan deze groei, aldus het onderzoeksbureau. Eén daarvan is de groeiende algemene kennis van de mogelijke toepassingen en voordelen van digital twins. Beveiligingsrisico’s en hoge onderhoudskosten belemmeren de groei alleen. 

Volgens ResearchAndMarkets.com wordt de marktomvang van de digital twins in de gezondheidszorg geschat op bijna $500 miljoen in 2022. Deze markt maakt naar verwachting een CAGR van 26,31% mee tijdens de prognoseperiode 2023-2033. Een toename van het gebruik van de technologie in de zorgsector en een toenemend gebruik van medische dossiers, mobiele applicaties, sensoren en wearables in de zorgsector zijn factoren die bijdragen aan de marktgroei.

Bovendien stimuleren de inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling (R&D) de groei. Ook de groeiende algemene kennis van de mogelijke toepassingen en voordelen van digital twins beïnvloeden het gebruik van deze technologie. Actieve betrokkenheid van grote wereldwijde technologiebedrijven in de markt versnelt de marktgroei naar verwachting nog verder. Het toenemende aantal inbreuken op de beveiliging in zorginstellingen en de hoge kosten die gepaard gaan met het onderhoud van de technologie-infrastructuur belemmeren naar verwachting de groei.

Adoptie van digital twins in de gezondheidszorg

Volgens een artikel van AI Multiple uit mei 2022 verwacht 66% van de zorgprofessionals enorme investeringen in digital twins. Adoptie helpt om de prestaties van zorgorganisaties te verbeteren. Het zal de ontwikkeling van nieuwe apparaten en medicijnen mogelijk maken. Plus: het vergemakkelijkt personalisatie en aanpassing van medicijnen.

Gebaseerd op de genetische structuur, het gedrag en de anatomie van een individu, biedt een gepersonaliseerde behandeling dankzij de technologie veel potentieel. Zweedse onderzoekers hebben bijvoorbeeld muizen-RNA in kaart gebracht in meerdere digital twinmodellen met als doel de diagnose van artritis en de zorg voor mensen op maat te maken. Dergelijke gevallen stimuleren de verdere acceptatie van digital twins in de gezondheidszorg.

Misschien vind je deze berichten ook interessant