Home Reality in business Mawari haalt $ 6,5 miljoen op voor het XR-streamingnetwerk

Mawari haalt $ 6,5 miljoen op voor het XR-streamingnetwerk

door Anne van den Berg

Om hun gedecentraliseerd XR-streamingnetwerk op grote schaal verder te ontwikkelen, heeft Mawari $ 6,5 miljoen opgehaald tijdens een investeringsronde. Blockchange Ventures en Decasonic leidden de investeringsronde, maar zij waren niet de enige bedrijven die in Mawari investeerden. De investering gaat naar het bestaande R&D-team, zodat het gedecentraliseerde XR-contentleveringsplatform, genaamd Mawari Network, eerder kan worden gelanceerd.

“De kans van een biljoen dollar die door XR wordt vertegenwoordigd, wordt niet gerealiseerd totdat content van consumentenkwaliteit efficiënt en gelijktijdig naar grote aantallen mobiele apparaten kan worden gestreamd. Er is vandaag geen infrastructuur die dit mogelijk maakt. Dit is wat we aan het bouwen zijn.” Dit is wat Luis Oscar Ramirez Solorzano, oprichter en CEO van Mawari, zei over het aankomende XR-streamingnetwerk.

Mawari is sinds 2017 begonnen met het ontwikkelen van cloudweergave en XR-streamingtechnologieën. Alleen is het XR-streamingnetwerk, genaamd Mawari Network, nog niet gelanceerd. Deze seed-ronde moet de lancering versnellen door te investeren in het R&D-team van Mawari. Het nieuwe platform kan worden omschreven als een XR-contentleveringsplatform gebaseerd op Web3-principes en aangedreven door de Mawari Engine, de al bestaande gepatenteerde, interactieve realtime 3D-weergave- en streamingtechnologie.

XR-streamingnetwerk

“Mawari heeft een fundamentele backbone-technologie ontwikkeld die augmented reality-inhoud van de hoogste kwaliteit levert in het Web3- en metaverse-tijdperk, waardoor de gemeenschapsomgeving en -ervaring aanzienlijk evolueert”, aldus Paul Hsu, oprichter en CEO van Decasonic, een Web3 native venture en digitale activa fonds.

Het Mawari-netwerk moet één van de grootste problemen van XR oplossen die de reguliere acceptatie ervan beperkt: levering op schaal. Mawari zegt dat het snelheid, kwaliteit en lichtgewicht 3D-inhoud levert via de Mawari Engine, een gepatenteerde 3D Streaming CODEC en split-rendering-technologie. Levering op schaal moet worden bereikt via een XR-streamingnetwerk dat wordt aangedreven door een netwerk van GPU-aangedreven knooppunten.

Aangetrokken tot Mawari

Ken Seiff, Managing Partner van Blockchange Ventures, zegt. “We werden in eerste instantie aangetrokken door het Mawari-team. Hun visie op het benutten van gedecentraliseerde rekenkracht met alle implicaties voor het breed verspreiden van de technologie en het toegankelijker maken voor een veel grotere markt trok ons aan. En toen hoorden we van klanten en partners dat ze Mawari gebruikten, simpelweg omdat het was beter. We houden van Mawari’s combinatie van vooruitziende blik en huidige bruikbaarheid. ”

“Wij geloven dat onze technologie en gedecentraliseerde aanpak een grote doorbraak is. Het zal een game-changer zijn voor de XR- en metaverse-industrieën. En het platform definieert opnieuw hoe meeslepende inhoud wordt geleverd.” zei Aleksandr Borisov, mede-oprichter en CTO van Mawari. Mawari levert XR-streamingtechnologie met meer dan 40 implementaties wereldwijd. Tot de wereldwijde klanten en partners van het bedrijf behoren 8th Wall, BMW, Ericsson, KDDI, Immersal, Niantic, Qualcomm, Sapporo Breweries en T-Mobile.

Misschien vind je deze berichten ook interessant