Home Reality in business Mensen verdienen geld op verliesgevend Horizon Worlds

Mensen verdienen geld op verliesgevend Horizon Worlds

door Anne van den Berg
Horizon Worlds - Soapstone

De metaverse van Meta, Horizon Worlds, heeft impact op het bedrijf, maar financieel niet op een goede manier. Beleggers zijn sceptisch, vooral omdat de divisie dit jaar al $ 9,4 miljard heeft verloren. De 200.000 maandelijkse actieve gebruikers bouwen echter een actieve gemeenschap op en sommigen verdienen zelfs geld, zoals twee ondernemers aan CNBC vertelden.

Meta, voorheen bekend als Facebook, heeft zwaar geïnvesteerd in hun metaverse, Horizon Worlds. Maar uit het laatste kwartaalverslag blijkt dat de metaverse-divisie van het bedrijf dit jaar al $ 9,4 miljard heeft verloren. Ook het aantal gebruikers valt tegen. Momenteel gebruiken 200.000 maandelijkse actieve gebruikers het platform, minder dan de helft van het doel van 500.000, volgens cijfers die worden gedeeld door The Wall Street Journal.

Geld verdienen met Horizon Worlds

Maar hoewel de cijfers somber zijn, vertelden twee ondernemers aan CNBC dat ze een inkomen en zelfs de kost verdienen met Horizon Worlds. Bijvoorbeeld Aaron Sorrels die een comedyclub genaamd Soapstone in Horizon Worlds heeft. Hij opende de club vorig jaar en vorige week zei hij dat hij 15.000 gebruikers verwelkomde die gemiddeld 20 minuten bleven.

Hij verdient geld met in-app aankopen, zoals ‘applaus credits’ en een vermelding op de virtuele ‘supporter wall’. Bijna de helft van die verkopen gaat naar Meta en de artiesten krijgen geen toelage, zelfs niet van applauscredits. Sorrels zegt dat sommige uitgaven gaan naar het betalen van een ontwikkelaar om de virtuele ervaring te helpen bouwen.

Dimas heeft 25 werelden gebouwd

Alexa Dimas verdient echter een volledig inkomen met zijn aanwezigheid in Horizon World. Hij heeft zichzelf geleerd om binnen Horizon werelden te bouwen met behulp van de ontwikkelaarstoolkit van het platform. Hij heeft meer dan 25 verschillende werelden gepubliceerd, waaronder een karaoke-locatie en een luchtbrug, waar virtuele avatars over een brug hoog in de Himalaya kunnen lopen.

Elke wereld bevat in-app-aankopen die zowel naar Dimas als Meta gaan. Hij adverteert zichzelf ook als een betaalde consultant voor andere Horizon World-makers. Dit levert hem een ​​belangrijke bron van inkomsten op. Hij zegt dat hij geen verlies van gebruikers heeft ervaren binnen Horizon, en zegt tegen CNBC: “Het zit gewoon altijd vol overal waar ik ga.”

Bedankt voor je geduld

Volgens Zuckerberg zal Meta zijn problemen overwinnen en zullen de investeringen in Horizon Worlds uiteindelijk hun vruchten afwerpen. “We nemen kosten op ons omdat we geloven dat ze in de loop van de tijd meer rendement zullen opleveren. Ik waardeer het geduld en ik denk dat degenen die geduld hebben en met ons investeren beloond zullen worden.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant