Home Real hardware Meta introduceert Meta Quest Pro

Meta introduceert Meta Quest Pro

door Anne van den Berg

Tijdens hun evenement Connect heeft Meta een nieuwe VR-headset uitgebracht met de naam Meta Quest Pro. Deze headset, inclusief controllers, moet 50 procent krachtiger zijn dan voorganger Quest 2, dankzij het nieuwe Qualcomm Snapdragon XR2+ platform. Volgens Meta worden VR-headsets net zo gewoon als laptops en tablets dat vandaag de dag zijn. Vooral in het bedrijfsleven moet VR the next big thing zijn.

Meta Quest Pro is het eerste high-end apparaat dat Meta te bieden heeft. En het moet een robuuste ervaring bieden, betere LCD-schermen voor scherpe beelden en een nieuw en gestroomlijnder ontwerp. Dat is inclusief eye-tracking en natuurlijke gezichtsuitdrukkingen om de avatar te helpen de gebruiker natuurlijker te weerspiegelen in de virtuele wereld. De headset is vanaf 25 oktober verkrijgbaar.

Volgens Meta: “VR-apparaten worden net zo gewoon zoals laptops en tablets dat vandaag de dag zijn. Mensen gaan ze in hun dagelijks leven gebruiken om toegang te krijgen tot de metaverse. Meta Quest Pro is een belangrijke stap in die toekomst. We hebben het ontworpen om de mogelijkheden van zowel VR als mixed reality uit te breiden.”

Meta Quest ProMeta Quest Pro beter dan Quest 2

De Meta Quest Pro moet 50 procent beter werken dan de voorganger Quest 2, dankzij het gebruik van het Snapdragon XR2-platform van Qualcomm. De headset moet ook een nieuwe optical stack hebben, die de optische module met 40 procent vermindert, terwijl het heldere en scherpe beelden biedt. Ook moeten twee LCD-schermen die gebruik maken van local dimming en quantum dot-technologie rijkere en levendigere kleuren bieden, inclusief 75 procent meer contrast.

De nieuwe headset moet een nieuwe sensorarchitectuur hebben met naar buiten gerichte camera’s met hoge resolutie die vier keer meer pixels vastleggen dan de vorige Quest. De fysieke omgeving dient in full colour te worden bekeken. Dit moet ontwikkelaars helpen een robuustere mixed reality-ervaring te creëren. Dit helpt om de fysieke omgeving op een realistische manier te combineren met virtuele elementen. Op hun beurt moet dat de sociale aanwezigheid, productiviteit en samenwerking verbeteren. En dat suggereert dat Meta’s Quest Pro een VR-headset is die speciaal is ontwikkeld voor bedrijven.

Meta ontwikkelde ook de controllers die deel uitmaken van de Quest Pro, die verschillen van de controllers die bij Quest 2 werden geleverd. Het moet drie ingebouwde sensoren in elke controller bevatten om hun positie in de 3D-ruimte te volgen, onafhankelijk van de headset. Dit zou een bewegingsbereik van 360 graden en stabiele tracking moeten geven in alle VR-apps. Deze controllers zijn overigens te gebruiken met de Quest 2.

Misschien vind je deze berichten ook interessant

1 comment

UFC kondigt samenwerking aan met Meta - Rockingreality 17 oktober 2022 - 01:53

[…] De media-tak van de UFC , UFC Fight Pass, zal MMA events live uitzenden “in VR in Meta’s Horizon Worlds — een immersive sociale ervaringsapp voor de Meta Quest 2 headset.” […]

Comments are closed.