Home Reality in business Rapport: metaverse-marktomvang $5,8 biljoen in 2030

Rapport: metaverse-marktomvang $5,8 biljoen in 2030

door Anne van den Berg

De wereldwijde metaverse-marktomvang bereikt naar verwachting 5.79 biljoen dollar tegen 2030. Dit is een CAGR-groei van 45%, volgens onderzoek van het Metaverse Insider-team. Vooral de toenemende adoptie van metaverse game-ervaringen, de aanzienlijke groei in e-commerce en de vraag naar VR- en AR-hardware drijven de metaverse-marktomvang op.

Metaverse Insider maakt gebruik van een methodologie van een bottom-up beoordeling met behulp van commerciële markten. Dit wordt vervolgens getrianguleerd met een top-down beoordeling die de digitale economie bekijkt als een aandeel van de totale economie, en de metaverse daarbinnen. Het resultaat is een schatting van 5,8 biljoen dollar in 2030. In 2021 werd de markt geschat op 161 miljoen dollar.

Metaverse-marktomvang groeit met 45%

Volgens Metaverse Insider leiden enkele ontwikkelingen tot een groei van 45 procent CAGR. De eerste is de toenemende acceptatie van metaverse game-ervaringen. Ten tweede is er de aanzienlijke groei in e-commerce en de vraag naar VR- en AR-hardware. Maar ook technische giganten en door VC gesteunde startups willen investeren in de metaverse.

Misschien vind je deze berichten ook interessant