Home Reality in business Niantic en Qualcomm ontwikkelen nieuwe AR-headset

Niantic en Qualcomm ontwikkelen nieuwe AR-headset

door Anne van den Berg

Niantic werkt samen met Qualcomm om hun augmented reality (AR)-aanbod te ontwikkelen. Ten eerste integreren ze Niantic’s Lightship VPS en Qualcomm’s Snapdragon Platform. Hun gezamenlijke doel is echter om de ontwikkeling van AR-headset voor buitengebruik te versnellen. Daarom werken ze aan een referentieontwerp voor AR-brillen waarvoor ze een demo hebben onthuld om hun visie te demonstreren.

Vanaf 2023 werkt Niantic’s Lightship visual positioning system (VSP) samen met Snapdragon Spaces van Qualcomm Technologies. Dit betekent dat ontwikkelaars die Snapdragon Spaces XR Developer Platform gebruiken eenvoudig functionaliteit van Lightship VPS kunnen toevoegen. Op die manier kunnen digitale creaties en ervaringen worden geplaatst in en interactie hebben met de fysieke wereld.

Niantic’s Lightship VPS bevat ook een dynamische 3D AR-kaart van de wereld, om de werkelijke positie vast te stellen met een nauwkeurigheid van centimeters. Deze kaart vereist een nauwkeurig detailniveau, zodat telefoons of headsets hun locatie en oriëntatie op de centimeter nauwkeurig kunnen lokaliseren.

Nieuwe AR-headset

Naast de integratie van Lightship VPS en Snapdragon Spaces hebben Niantic en Qualcomm hun visie op AR-brillen gedeeld. Het hardware-referentieontwerp laat het potentieel zien van AR-headsets voor buitengebruik die zich kunnen oriënteren met de Niantic-kaart, en informatie en virtuele werelden bovenop de fysieke wereld kunnen weergeven.

“De impact van AR op ons dagelijks leven moet nog volledig worden gerealiseerd en er komen nog veel meer mijlpalen aan. We zijn verheugd om samen aan de toekomst te bouwen”, Maryam Sabour, Niantic’s Head of Business, AR Headsets.

Misschien vind je deze berichten ook interessant