Home Reality in business Vection Technologies versterkt IP met patenten

Vection Technologies versterkt IP met patenten

door Anne van den Berg
Vection Technologies

Vection Technologies wil het intellectueel eigendom (IP) van haar INTEGRATEDXR-workflow beschermen met patenten. Er zijn vijf patenten verleend in de VS en Europa. Octrooien omvatten methoden voor gestructureerde opname in VR en affiene transformatie van 3D-elementen. Maar ook technologie om persoonlijke gegevens te detecteren en te verwerken als holografische contactloze systemen die mens-machine-integratie mogelijk maken zonder fysiek contact.

Vection Technologies creëert een manier voor organisaties om de ervaring in een virtuele wereld te overbruggen met die in de fysieke wereld. Om dat te doen, hebben ze INTEGRATEDXR ontwikkeld. Met dit platform kunnen organisaties hun 3D-gegevens gebruiken om samenwerking, leren en verkoop te bevorderen, aldus Vection. Om hun platform te beveiligen, hebben ze verschillende patenten vermeld die zijn verleend door de Amerikaanse en Europese octrooibureaus.

“Sinds we zijn begonnen aan de evolutionaire reis van real-time VR- en AR-software naar volledig INTEGRATEDXR®, hebben we gewerkt aan het versterken van onze positie op het gebied van intellectueel eigendom en benadrukken we onze toewijding om bedrijven te helpen de fysieke en digitale wereld te overbruggen”, aldus Gianmarco Biagi, Directeur van Vector Technologies. “De officiële erkenning van ons octrooiportfolio is een eerste stap om onze leidende positie wereldwijd te beschermen”.

Octrooien verleend aan Vector Technologies

Deze patenten werden verleend:

  • Het United States Patent Office (USPTO) heeft een patent uitgegeven met de naam ‘Affine transformations of 3D elements in a virtual environment using a 6DOF input device’. Dit patent bevat een methode waarmee de gebruiker van 3D grafische software een affiene transformatie kan uitvoeren met behulp van een virtual reality (VR) invoerapparaat, in minder stappen en met een hogere precisie, betrouwbaarheid en flexibiliteit in vergelijking met eerdere schema’s.
  • Het Italiaanse Patent and Trademark Office (UIBM) heeft een patent uitgegeven met de naam “Methode en gerelateerde tools voor het aanpassen van het opnieuw afspelen van videosequenties in een virtuele wereld.” Dit omvat een methode voor gestructureerde opname in VR, waarmee digitale video kan worden gesynthetiseerd die op elk 3D-weergaveapparaat kan worden bekeken en met geschikte software kan worden bewerkt.
  • De UIBM heeft ook een octrooi uitgegeven met de naam “Softwaretoepassing voor de besturing en het beheer van driedimensionale modellen en de bijbehorende bedieningsprocedure”. Het patent is voor een applicatie voor het uploaden en aanpassen van 3D-modellen binnen een VR-omgeving.
  • Daarnaast heeft de UIBM het octrooi verleend genaamd “Apparatuur voor het beheer van de toelatings- en/of vertrekprocedure, door registratie van persoonsgegevens in hotels, ziekenhuizen, havens, luchthavens en openbare diensten in het algemeen.” Dit omvat een modulaire schaal met technologie voor het detecteren en verwerken van persoonlijke gegevens en holografische contactloze systemen die mens-machine-integratie mogelijk maken zonder fysiek contact.

Misschien vind je deze berichten ook interessant