Home Reality in business VR-simulatie voor stewardessen nu voor het grote publiek

VR-simulatie voor stewardessen nu voor het grote publiek

door Anne van den Berg

Heb jij het in je om steward of stewardess te zijn? Dan kan je dat nu ervaren met de consumentenversie van de professionele VR-simulatie voor stewardessen van AVIAR. Wees alleen voorbereid: deze game gaat niet alleen over het serveren van drankjes aan veeleisende klanten. Deze trainingssoftware wordt door luchtvaartmaatschappijen gebruikt om toekomstig cabinepersoneel op te leiden voor allerlei situaties. Volgens CEO en mede-oprichter Grigorii Rodionov helpt de lancering van dit spel om de services van AVIAR onder de aandacht te brengen. 

Lufthansa is één van de gebruikers van de professionele VR-simulatie voor stewardessen van AVIAR. De Nederlandse ontwikkelaar van VR-software voor de luchtvaart heeft deze game vertaald naar een consumentenversie en gaat deze beschikbaar stellen voor het grote publiek. Airline Flight Attendant Simulator VR wordt in januari 2023 beschikbaar op VR-headsets voor pc’s via Steam en voor Meta Quest 2 via Air Link.

Gratis marketing voor AVIAR

Grigorii Rodionov, CEO en mede-oprichter, schreef in een reactie op de vraag waarom ze dit spel op de markt hebben gebracht: “In augustus lanceerden we onze Ground Operations VR training software op Steam. Na vier maanden op Steam aanwezig te zijn, kunnen we zeggen dat [deze marketingtactiek] werkt! Het helpt ons om merk- en productbewustzijn wereldwijd te verspreiden, luchtvaartspecialisten onze producten zelf te laten uitproberen en te bewijzen dat onze software is geoptimaliseerd en soepel werkt met extreem realistische visuals.”

Nu doen ze deze vorm van marketing dus ook voor VR simulatie voor stewardessen. “We geven nu niets uit van ons marketingbudget en we krijgen zelfs omzet hieruit. Natuurlijk is de Steamversie niet te gebruiken voor commerciële doeleinden. Organisaties moeten een corporate license afnemen om het te kunnen gebruiken voor training. Maar iedereen houdt ervan om iets te proberen voordat ze overgaan tot de aankoop. Probeer dit dus thuis”, aldus Rodionov.

VR-simulatie voor stewardessen niet voor bangeriken

De consumentenversie van deze VR-simulatie voor stewardessen gaat niet alleen over het serveren van drankjes aan pittige of dronken klanten. Je belangrijkste taak is om al je passagiers, ander cockpitpersoneel en hopelijk ook jezelf te redden tijdens extreme omstandigheden. Je bereidt de veiligheidsuitrusting voor de vlucht voor en demonstreert deze aan de passagiers. En in dit geval ga je die zeker gebruiken.

Een missie in deze VR-simulatie voor stewardessen is bijvoorbeeld snelle en langzame drukverlaging van het vliegtuig. Ook krijg je te maken met rook en vuur in verschillende delen van het vliegtuig en een noodlanding op land en op zee. Door de totale onderdompeling dankzij VR in het realistische maar virtuele vliegtuig kunnen de scenario’s angstaanjagend zijn. Ben jij klaar om deze baan aan te nemen?

Misschien vind je deze berichten ook interessant