Home Gewapende Reality DroneShield en Operator ontwikkelen counterdrone VR-training

DroneShield en Operator ontwikkelen counterdrone VR-training

door Anne van den Berg

Om een leger te trainen voor een tegenaanval met drones, werken DroneShield en Operator samen aan een counterdrone VR-training. Er is een opkomende behoefte aan dit soort trainingen, zegt Oleg Vornik van DroneShield, wat “blijkt uit het significante gebruik van kleine drones door beide partijen in de oorlog in Oekraïne”. Gebruikers kunnen met de training scenario’s te simuleren met bepaalde bedreigingen, dronetypes en locaties.

DroneShield beweegt zich op het gebied van C-UAS, oftewel Counter Unmanned Aerial Systems. Operator ontwikkelt VR-trainingen voor defensie en rechtshandhaving. Samen ontwikkelen ze een counterdrone VR-training. Gebruikers kunnen een breed scala aan scenario’s simuleren met aangepaste drone-dreigingen, drone-types en locaties. De training zal worden geïntegreerd in de counterdrone-wapens van DroneShield.

Counterdrone VR-training hard nodig

Oleg Vornik, CEO van DroneShield, zei over de counterdrone VR-training: “Aangezien de industrie zich snel ontwikkelt, wat blijkt uit het aanzienlijke gebruik van kleine drones door beide partijen in de oorlog in Oekraïne, is er een opkomende behoefte aan counterdrone-tactieken en trainingspakketten voor de systeembeheerders. DroneShield kan deze training verzorgen. We zijn verheugd om samen te werken met Operator, die uitgebreide ervaring heeft met VR-trainingen voor defensie en wetshandhaving.

Wayne Jones, CEO van Operator, voegde toe: “Het slagveld van vandaag evolueert snel, waardoor het voor verdedigers in de frontlinie moeilijk is om op alle situaties voorbereid te zijn. De oplossingen van Operator stellen defensie en rechtshandhaving in staat om snel te trainen voor deze nieuwe situaties in realistische, virtuele omgevingen. We zijn verheugd dat we in samenwerking met DroneShield een counterdrone VR-training kunnen toevoegen aan ons productaanbod.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant