Home Reality in business Accenture werkt 150.000 medewerkers in met metaverse

Accenture werkt 150.000 medewerkers in met metaverse

door Anne van den Berg

Afgelopen jaar heeft adviesbureau Accenture wereldwijd 150.000 nieuwe medewerkers aangenomen met behulp van onboarding in de Metaverse, op het platform Nth floor. Op deze virtuele plek vindt de onboarding, inclusief een oriëntatiedag, plaats, maar ook kunnen medewerkers daar trainingen volgen en socializen als team.

Accenture werkt al ruim 15 jaar aan de metaverse, heeft daarvoor 600 patenten aangevraagd en 40 metaverseprojecten voor klanten opgetuigd. Uit onderzoek van het adviesbureau heeft een rijke virtuele omgeving een positieve impact op de leerervaring van medewerkers. “Met de metaverse gaan veel deuren open, niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onszelf”, vertelt Sohel Aziz, Managing Director Frankrijk, Nederland en België Accenture Song.

“In Nederland zijn we bijvoorbeeld in december 2021 gestart met het inwerken van nieuwe medewerkers in onze virtuele campus Nth floor. Tot dusver hebben meer dan 750 nieuwe medewerkers kunnen proeven waar de metaverse over gaat. Door gebruik te maken van virtuele omgevingen hebben we de mogelijkheid om nieuwe medewerkers te plaatsen in ‘echte’ situatie en kunnen wij ze makkelijker trainen en klaarstomen.”

Accenture Metaverse Continuum

Naast het onboarden van eigen medewerkers is het adviesbureau ook een businessgroep gestart voor klanten: Accenture Metaverse Continuum. Volgens Accenture kunnen organisaties door de laagdrempeligheid van de metaverse nu al aan de slag en ontdekken welke kansen het kan bieden. Bijvoorbeeld kosten verlagen, een voorsprong op de concurrentie opbouwen, veiligheid verhogen, productieketens optimaliseren of de naamsbekendheid vergroten.

Roy Ikink, Technology Lead Accenture, vertelt: “Het gebruik van de metaverse is voor ons de logische volgende stap. Naarmate de grens tussen het fysieke en digitale leven van mensen verder vervaagt, kunnen we en hebben we de plicht als organisatie om een verantwoorde versie van de metaverse te bouwen. Daarbij kijken wij naar bijvoorbeeld duurzaamheid, persoonlijke veiligheid, privacy, diversiteit en vertrouwen. Dit geldt voor alle virtuele werelden die wij maken, zowel voor die van onszelf bij Accenture als die van de klant.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant

1 comment

Meta Connect: Microsoft en Accenture zetten in op Metaverse - Rockingreality 12 oktober 2022 - 08:54

[…] Samen met Julie Sweet, voorzitter en CEO van Accenture besprak Zuckerbegr de samenwerking met Accenture, dat bedrijven wil helpen om de hardware en software van Meta, geïntegreerd met Microsoft-technologie, te gebruiken om hun mensen sneller te laten kennismaken met de toekomstige manier van werken. Onlangs liet Accenture weten zelf ook volop gebruik te maken van de Metaverse bij onboarding. […]

Comments are closed.