Home Gewapende Reality Amerikaanse luchtmacht en SimX breiden medische VR-training uit

Amerikaanse luchtmacht en SimX breiden medische VR-training uit

door Anne van den Berg
medische VR-training

Om de preklinische zorg voor gevechtsslachtoffers te verbeteren, hebben de Amerikaanse luchtmacht en SimX hun samenwerking uitgebreid. Dit betekent dat 1,7 miljoen dollar extra wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van medische simulatietrainingen met virtual reality (VR). Deze inspanning maakt deel uit van het programma Virtual Advancement of Learning for Operational Readiness (VALOR) bij SimX. De medische VR-training helpt om zorgmedewerkers in elke setting op te leiden.

SimX levert een virtual reality medisch simulatieplatform. Het platform wordt al gebruikt door Mayo Clinic, Stanford, Northwestern, University of Pennsylvania, de US Air Force en anderen. Nu zegt de Amerikaanse luchtmacht een investering van 1,7 miljoen dollar toe om nieuwe expertisegebieden van de medische simulaties te ontdekken. De ontwikkeling omvat beheer van de luchtwegen en ventilatoren, hulpmiddelen voor bevrijding, verbeterde draagbare monitoren en echografie, en een verbeterd fysiologisch model voor sedatie en verlamming in het veld.

Medische VR-training verder ontwikkeld

Daarnaast heeft het project tot doel de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak van VR-simulatie aanzienlijk te vergroten over de hele wereld van de implementatie van technologie, inclusief geautomatiseerde zelfbediening en vereenvoudigde trainingsorkestratie. “We kunnen niet meer enthousiast zijn over dit project”, zegt Karthik V Sarma PhD, hoofdonderzoeker van de inspanning en Chief Technology Officer van SimX, “dat de snelle vooruitgang van simulatie technologie voor een medische VR-training als een onmisbaar element in de training van gezondheidszorgmedewerkers in elke setting.”

De luchtmacht gebruikt het SimX Virtual Reality Medical Simulation Systeem al in tactische combat casualty care (TCCC) training. Ook gebruiken honderden civiele medische organisaties de technologie voor het trainen van artsen, verpleegkundigen, medische noodhulptechnici, apothekers en andere professionals. Kolonel Clayton Rabens, Wing Surgeon van de 24th Special Operations Wing van de Amerikaanse luchtmacht, zei: “De verbeterde trainingsmogelijkheden voor spoedeisende hulp die in het kader van dit project worden ontwikkeld, zijn essentieel om het hoogste niveau van paraatheid te behouden voor een toekomst van grootschalige operaties tegen vrijwel gelijke tegenstanders. Door de kritieke vaardigheden te trainen in een virtueel domein blijven onze elite-operators het hoogste niveau van zorg bieden aan Amerikaanse en andere slachtoffers.”

Department of Air Force (DAF) verstrekt financiering

Het Department of the Air Force (DAF) verstrekt de financiering voor deze medische VR-training. En de ontwikkeling is onderdeel van AFWERX/ AFVentures Tactical Funding Enhance (TACFI) – Small Business Innovation Research (SBIR) -programma. En het Air Force Life Cycle Management Center (AFLCMC) Special Operations Forces-programmabureau beheert het project namens DAF.

Misschien vind je deze berichten ook interessant