Home Gewapende Reality SimX ontwikkelt VR-training voor medische ondersteuning voor VS-luchtmacht

SimX ontwikkelt VR-training voor medische ondersteuning voor VS-luchtmacht

door Anne van den Berg

SimX, een bedrijf gespecialiseerd in medische simulaties in virtual reality (VR), heeft een contract van $750.000 gekregen van de United States Air Force. Het contract omvat de ontwikkeling van VR-training voor medische ondersteuning voor de Critical Care Air Transport Teams (CCATT) en Aeromedical Evacuation (AE) personeel van de luchtmacht. Dit project heeft tot doel een realistische en volledig meeslepende aeromedische training te creëren die een snelle en effectieve besluitvorming kan verbeteren voor de gehele luchtmacht. 

Het SimX VR Medical Simulation System (VRMSS) wordt al gebruikt bij de luchtmacht voor tactische training van gewondenverzorging. Dit nieuwe project, gefinancierd door het Small Business Innovation Research-programma van de luchtmacht, zal zich richten op het aanpassen van de huidige technologie om specifieke trainingen te kunnen aanbieden voor AE/CCATT. Dit omvat mogelijkheden zoals werken in een vliegtuigomgeving en werken met medische sets, kits en outfits. Daarnaast zal het project een uitgebreide training in scenario’s op basis van VR ontwikkelen voor het personeel van de luchtmacht.

VR-medische ondersteuningstraining voor en-route care ontwikkelen

De VR-medische ondersteuningstraining wordt ontwikkeld in samenwerking met de Air Mobility Command, met expertise van de United States Air Force School of Aerospace Medicine. Majoor Sarah Johnson, adjunct-hoofd van de Medische Moderniseringsdivisie van de Air Mobility Command en technisch contactpunt van de luchtmacht, zei dat het doel van dit project is om de algehele medische capaciteit voor aeromedische evacuatie en CCATT te vergroten door middel van verbeterde trainingsmogelijkheden voor de instandhouding van de paraatheid.

CCATT- en AE-eenheden zijn zeer gespecialiseerde interprofessionele teams. Ze kunnen tot een niveau van intensieve zorg aan boord van een vliegtuig bieden, om het leven van een ernstig zieke of gewonde patiënt tijdens het transport te behouden. Het project heeft als doel nieuwe mogelijkheden te creëren met een training die sneller, frequenter, effectiever en veel goedkoper is. De VR-training voor medische ondersteuning moet betere medische resultaten bieden voor en-route care in zowel militaire als civiele omgevingen.

CTO van SimX uit enthousiasme over samenwerking

“SimX is verheugd om samen te werken met de luchtmacht om de staat van medische simulatietraining voor en-route care te verbeteren,” aldus Karthik V Sarma PhD, hoofdonderzoeker van de inspanning en Chief Technology Officer van SimX. Het project zal worden ondergebracht binnen het Virtual Advancement of Learning for Operational Readiness-programma van SimX.

Misschien vind je deze berichten ook interessant