Home Reality in business Gartner: in 2027 investeert 40% van organisaties in metaverse

Gartner: in 2027 investeert 40% van organisaties in metaverse

door Anne van den Berg

Volgens onderzoeksbureau Gartner gebruikt tegen 2027 40% van de grote organisaties wereldwijd technologie voor de metaverse. Dat is een combinatie van Web3, AR-cloud en digitale tweelingen voor de metaverse om de omzet te verhogen. Deze voorspelling maakt deel uit van de top 10 strategische technologie van Gartner. Gartner raadt organisaties aan om deze trends in 2023 te verkennen om veerkrachtig te blijven in tijden van economische turbulentie.

Gartner heeft tien strategische technologieën geïdentificeerd. Deze technologieën moeten bedrijven helpen veerkrachtig en financieel succesvol te blijven in deze tijden van economische turbulentie. De lijst wordt verder toegelicht tijdens het Gartner IT Symposium/Xpo 2022, van 7 tot 10 november in Barcelona, ​​Spanje. Onderdeel van deze lijst zijn investeringen in de metaverse. Gartner definieert een metaverse als een collectief, virtuele 3D gedeelde ruimte, gecreëerd door de samenkomst van virtuele en fysieke ervaringen.

Strategische technologie voor een metaverse

Gartner voorspelt dat de metaverse apparaat- en leverancieronafhankelijk wordt. De metaverse zal een virtuele economie van zichzelf hebben en mogelijk worden gemaakt door digitale valuta en non-fungeble tokens (NFTs), zegt Gartner. En om deze economie te creëren, gebruikt 40% van de grote organisaties tegen 2027 een combinatie van Web3, AR-cloud en digital twins in op metaverse gebaseerde projecten die gericht zijn op het verhogen van de omzet.

“Om de financiële positie van hun organisatie in tijden van economische turbulentie te verbeteren, moeten CIO’s en IT-managers verder kijken dan kostenbesparingen. Ze moeten kijken naar nieuwe vormen van operationele excellentie. Tegelijkertijd moet de digitale transformatie blijven versnellen”, zegt Frances Karamouzis, Distinguished VP Analyst bij Gartner. “De trends in strategische technologie van Gartner voor 2023 zijn opgebouwd rond drie thema’s: optimaliseren, schalen en pionieren. Technologieën kunnen organisaties helpen de veerkracht, operaties of vertrouwen te optimaliseren. Maar ook met verticale oplossingen en productlevering op te schalen en te pionieren met nieuwe vormen van betrokkenheid, versnelde reacties of kansen.”

Andere trends zijn: duurzaamheid, superapps, adaptieve AI, digital immune systems, toegepaste waarneembaarheid, AI-vertrouwen, risico- en beveiligingsbeheer, branchecloudplatform, platformengineering en draadloze waarderealisatie.

Misschien vind je deze berichten ook interessant