Home Reality in research NVIDIA bouwt digitale aarde om opwarming van de aarde te simuleren

NVIDIA bouwt digitale aarde om opwarming van de aarde te simuleren

door Anne van den Berg

NVIDIA kondigde de bouw van een digitale aarde aan, Earth-2 genaamd, om de impact van de opwarming van onze planeet te simuleren. De digital twin van de aarde moet landen, steden en dorpen helpen om voorzorgsmaatregelen te nemen. Volgens NVIDIA draagt alle technologie die het bedrijf tot nu toe heeft ontwikkeld, bij aan de bouw van deze twin. “Ik kan me geen groter of belangrijker gebruik voorstellen”, zegt Jensen Huang, CEO van NVIDIA.

De aarde warmt op met een ongekende snelheid. Dat resulteert in extreem weer zoals historische droogte, extreme hittegolven, intense orkanen, hevige stormen en catastrofale overstromingen. Om de ontwikkeling van de opwarming van de aarde beter te begrijpen, heeft NVIDIA aangekondigd de digitale aarde te ontwikkelen, een digital twin van onze planeet genaamd Earth-2.

Digitale aarde met alle technologie van NVIDIA

De digitale aarde zal afhangen van drie technologieën van NVIDIA. Namelijk: GPU-versnelde computing, deep learning en doorbraken in op fysica gebaseerde neurale netwerken en AI-supercomputers. Naast enorme hoeveelheden geobserveerde en modelgegevens om van te leren, volgens Jensen Huang, CEO van NVIDIA.

De ontwikkeling van deze twin is niet alleen een prestigeproject. Het is een noodzaak om de simulatie naar een meterschaal te brengen, in plaats van de kilometerschaal die nu beschikbaar is. “Resolutie op meterschaal is nodig om wolken te simuleren die zonlicht terugkaatsen naar de ruimte”, zegt Huang. En: “Voor de eerste keer hebben we de technologie om klimaatmodellering met ultrahoge resolutie te doen, om naar de lichtsnelheid te springen en veranderingen in regionaal extreem weer decennialang te voorspellen.”

Handel met meer urgentie

De simulaties helpen de wetenschappelijke gemeenschap, maar waarschuwen uiteindelijk ook landen, steden en dorpen om zich aan te passen en de infrastructuur veerkrachtiger te maken. Huang hoopt dat met de meer nauwkeurige voorspellingen mensen en naties met meer urgentie handelen. Huang: “Alle technologieën die we tot nu toe hebben uitgevonden, zijn nodig om Earth-2 mogelijk te maken. Ik kan me geen groter of belangrijker gebruik voorstellen.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant