Home Reality in business SenseGlove genomineerd voor de KVK Innovatie Top 100

SenseGlove genomineerd voor de KVK Innovatie Top 100

door Anne van den Berg

De Kamer van Koophandel nomineerde 100 middelgrote en kleine organisaties uit de 350 aanmeldingen voor de KVK Innovatie Top 100. Ook virtual reality heeft een plek verworven onder de vlag van SenseGlove, een organisatie die een haptische VR-handschoen heeft ontwikkeld. Overigens is de gezondheidszorg het sterkst vertegenwoordigd in de top 100.

Bijna 350 organisaties meldden zich aan voor de benoeming tot meest innovatieve organisatie van Nederland. Daaruit selecteerden verschillende panels van innovatie-experts honderd organisaties om plaats te nemen in de jaarlijkse KVK Innovatie Top 100. De nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en de samenleving, op originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Waarom meedoen aan KVK Innovatie Top 100?

In de categorie ‘ICT’ hebben dertien organisaties zich geplaatst in de KVK Innovatie Top 100. Dat is één organisatie minder dan in de categorie ‘gezondheidszorg’ en gelijk aan het aantal organisaties dat zich nomineerden in de categorie ‘creatieve industrie’. Dat deze organisaties innovatie nastreven is volgens de KVK niet zonder reden: 75 procent van de ondernemers zegt dat hun concurrentiepositie is toegenomen en bij 72 procent is de omzet gestegen.

Eén van de genomineerde is SenseGlove. Deze organisatie uit Delft ontwikkelt haptische VR-handschoenen, waarmee gebruikers virtuele objecten kunnen voelen. Ze zetten daarvoor bewegingstracking en hun gepatenteerde krachtfeedbacksysteem in, dat ervoor zorgt dat gebruikers met virtuele objecten kunnen interacteren zoals ze in het echte leven ook kunnen doen. Dat heeft vooral impact in trainings, simulatie- en ontwerpsituaties.

Praktische toepasbaarheid

SenseGlove is niet alleen technisch innovatief, maar de oplossing wordt nu al ingezet door verschillende organisaties voor training, simulatie en ontwerp, namelijk Volkswagen, European Space Agency en het Nederlandse leger. Het doel van de organisatie is om tegen 2025 meer dan 500.000 mensen van een intuïtieve XR (cross reality) omgeving te kunnen voorzien.

Op 30 november 2022 wordt de exacte rangschikking van de organisaties in de KVK Innovatie Top 100 bekend gemaakt. Momenteel buigt een jury zich over de notering onder leiding van voorzitter Ruud Koornstra. Dan wordt ook bekend wie de award in ontvangst mag nemen en zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.

Bekijk alle innovaties hier: www.kvkinnovatietop100.nl

Misschien vind je deze berichten ook interessant